Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U jezivoj nesreći koja se juče dogodila u Meksiku tokom leta balonom na vrući vazduh poginuo je bračni par, a povređena je njihova 13-godišnja ćerka.

Hoze Nolasko (50) i njegova supruga Viridiana Beceril (39) izgoreli su nakon što je balon zapalio oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu. Njihova ćerka Regina Icani (13) nalazi se u bolnici sa slomljenom rukom i opekotinama drugog stepena, ali se očekuje da će preživeti.

Veruje se da je zadobila povrede nakon što je skočila iz balona preko pre-hispanskih ruševina Teotihuakan, severno od Meksiko Sitija.

Danas je društvenim mrežama kružila porodična selfi fotografija koja je snimljena nekoliko trenutaka pre nego što je balon na vrući vazduh zapalio jer se pokazalo da je vožnja bila rođendanski poklon iznenađenja koji su Regina i njen tata organizovali za Viridianu.

Rejna Glorija Sarmijento, Reginina baka, rekla je lokalnoj štampi da tinejdžerki još nije rečeno da su joj roditelji umrli.

„Bio je rođendan moje ćerke Viridiane, Reginine mame, i pripremili su ovu vožnju kao iznenađenje za nju“, rekla je.

Rekavši da je njena unuka „svesna“ i stabilna u bolnici, Glorija je takođe otkrila da je zagrlila roditelje pre nego što je iskočila iz balona.

Snimak tragedije koji je snimio posmatrač pokazuje kako se balon na vrući vazduh izduvao dok je plamen zahvatio korpu ispod mesta gde je meksička porodica uživala u vožnji.

PROČITAJTE JOŠ:

Moglo se čuti kako posmatrač govori na španskom: „Bože, ljudi padaju“, dok je osoba pala na zemlju.

Nije odmah jasno da li je ta osoba bila Regina, ili pilot balona na vrući vazduh za koga se kaže da je druga osoba koja je iskočila iz korpe pošto ju je zahvatio plamen. Veruje se da je njegovo boravište još uvek nepoznato.

Istraga o tragediji je u toku. Prvi lokalni izveštaji rekli su da bi to moglo biti povezano sa kvarom u sistemu za skladištenje goriva.

Zvaničnici gradske skupštine u Kujimalpa de Morelosu, zapadno od Meksiko Sitija, odakle dolazi porodica, rekli su u saopštenju: „Šaljemo saučešće porodici, prijateljima i poznanicima Hosea Nolaska i Viridijane Beceril koji su poginuli u tragediji balonom na vrući vazduh u Teotihuakanu. Naša solidarnost i molitve su sa Reginom i želimo joj brz oporavak“.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar