Foto:Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia; profimedia.rs

Najmanje šest osoba povređeno je u ruskim napadima dronovima tokom noći na Harkov na severoistoku i Dnjepropetrovsku oblast na jugoistoku Ukrajine, saopštili su danas regionalni zvaničnici.

Četiri osobe, uključujući jedno dete, povređene su jutros prilikom pada delova ruskih dronova koje je oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana u Harkovu na severoistoku Ukrajine, izjavio je regionalni načelnik Oleg Sinegubov, preneo je Rojters.

Sinegubov je napisao na Telegramu da su dete od 13 godina i jedna žena zadržani u bolnici, dok je pomoć ukazana na licu mesta za dve žene. Sinegubov navodi da su delovi dronova izazvali i požar u poslovnoj zgradi koji je, u međuvremenu, stavljen pod kontrolu.

Pročitajte još...

Dve osobe su povređene u ruskom napadu dronovima na industrijsku zonu u Dnjepropetrovskoj oblasti, izjavio je regionalni načelnik Sergej Lisak. Lisak je naveo da su u napadu oštećeni i kritični infrastrukturni objekat i tri kuće.

Ukrajinske vazdušne snage saopštile su da su ruske snage lansirale 13 dronova „šahid“ na regione na severoistoku i u centralnom delu Ukrajine, pri čemu je ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila sve dronove. Međutim, ostaci oborenih dronova pogodili su civile u Harkovu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar