Ukrajina Rusija rat Foto:Tanjug/AP Photo

Služba bezbednosti Ukrajine (SSU) koristila je informacije koje su Rusi podelili na društvenim mrežama u pripremama za napade na Krimski most.

– Tokom naših priprema za operaciju, većina informacija koje smo dobili potekla je iz otvorenih izvora. Jedan od izvora takvih informacija bio je video snimak jedne Ruskinje koja se odmarala na jahti u blizini Krimskog mosta – snimila je unutrašnje strukture luka mosta. Ova informacija nam je dala predstavu o tački gde je most morao biti napadnut kako bi se nanela maksimalna šteta – rekli su iz SSU, prenosi Ukrajinska pravda.

Prema njihovim rečima, svaki Rus sa pametnim telefonom je njihov “najbolji prijatelj, drug i klijent”.

– Svaki Rus sa pametnim telefonom je naš najbolji prijatelj, drug i klijent. Možemo da posmatramo mnogo lokacija u samoj Rusiji i na okupiranim teritorijama. Nadamo se da će nastaviti da snimaju, fotografišu i dele – rekli su.

POGLEDAJTE JOŠ:

Podsetimo, ukrajinski brodovi bez posade (USV) napali su Krimski most u julu 2023. i uništili ruski naftni tanker Sig u Kerčkom moreuzu i Olenegorski gornjak, veliki desantni brod, u zalivu Novorosijsk u avgustu.

Vasilj Maliuk, šef SSU, rekao je da je proizvodnja USV-a postavljena u podzemnom postrojenju u Ukrajini, prenosi Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar