Foto:Pavel Lisitsyn / Sputnik / Profimedia/EPA-EFE/GRIGORY SYSOEVS/SPUTNIK/SOPA Images / Sipa Press / ProfimediaSameer Al-DOUMY / AFP / Profimedia/Ukrinform / Sipa Press / Profimedia

Najmanje osam ljudi poginulo je u ruskom napadu na grad Kramatorsk na istoku Ukrajine, saopštile su danas iz ukrajinske službe za vanredne situacije.

U saopštenju se navodi da je 56 osoba povređeno, prenosi Rojters. Ruske snage ispalile su sinoć jedan raketni projektil na kvart s restoranima u gradu Krematorsku na istoku Ukrajine, a drugi projektil na selo na obodu ovoga grada, saopštila je jutros lokalna policija.

„Spasioci rade na terenu i pretražuju ruševine pogođene zgrade u potrazi za ljudima koji su verovatno još ispod zarobljeni“, saopštili su zvaničnici hitne službe na Telegramu.

POGLEDAJTE JOŠ:

U udaru drugog projektila na selo nadomak Krematorska ranjeno je petoro ljudi.

Kako navode ukrajinski zvaničnici pogođeno je i nekoliko zgrada u Kremenčuku, oko 375 kilometara zapadno od Krematorska, u centralnoj Ukrajini, tačno godinu dana nakon sličnog napada na tamošnji tržni centar u kojem je život izgubilo najmanje 20 ljudi, dok u noćašnjem udaru na Kremenčuk nije bilo prijavljenih žrtava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar