Kejt Midlton Foto: EPA-EFE/ANDREW MATTHEWS / POOL

Kensingtonska palata radi danonoćno na planu za veliki povratak Kejt Midlton, princeze od Velsa, u javni život nakon abdominalne operacije. Evo kako bi mogao da izgleda povratak žene koja je postala popularnija od Bajdena i Trampa širom sveta.

Tim koji čine najbliži saradnici Kejt Midlton i princa Vilijama, njihov tim za komunikaciju i bivši članovi osoblja palate konsultuju se i deo su strogo poverljivog projekta. Kraljevski izvori rekli su da su radnici palate zatražili pomoć i savet nakon burnog perioda oko princezinog odsustva iz kraljevskog života, nakon abdominalne operacije u januaru.

Princeza Kejt Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Specijalni tim za povratak Kejt Midlton

Britanski mediji prenose da je tim zadužen za osmišljavanje Kejtinog novog rasporeda konsultovao dva bivša pomoćnika, poznata po tome što su „dobro etablirani stručnjaci za odnose s javnošću“. Jedan od njih je njen novi privatni sekretar, potpukovnik Tom Vajt, koji se pridružio kraljevskom timu u januaru.

Prethodno je služio kao pomoćnik pokojnoj kraljici Elizabeti II od novembra 2020. do njene smrti u septembru 2022. Novi privatni sekretar princa Vilijama, bivši diplomata Ijan Patrik, takođe je deo seniorskog tima.

Radio je pod lordom Ešdaunom kada je bio u Bosni od 2002. do 2006. pre nego što se pridružio Kancelariji za spoljne poslove, Komonvelt i razvoj. Patrik je takođe poverenik dobrotvorne organizacije „Crohn’s & Colitis UK“.

Foto:Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia; i-Images / Eyevine / Profimedia; GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia; Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

„Timovi rade danonoćno na osmišljavanju plana za povratak na posao princeze od Velsa nakon nedelja ogromnog pritiska. Svi znaju da će svet gledati u nju posle nedelja pojačanih spekulacija i često neobičnih komentara na društvenim mrežama“.

Odluka, koju su odobrili i princ i princeza od Velsa, usledila je nakon nedelja haosa u Kensingtonskoj palati dok se kraljevska porodica borila sa izbijanjem neobičnih teorija zavere o Kejtinom stanju i mestu gde se nalazi. Kejt, koja je poslednji put viđena na kraljevskoj dužnosti na Božić, nije mogla da obavlja zvanične obaveze od prijema u bolnicu na planiranu operaciju.

Misteriozni nestanak Kejt

Ali, sada se pojavio novi video na kom Kejt i princ Vilijam posećuju prodavnicu na farmi u Vindzoru u subotu, gde se par pojavio nasmejan. Dok je Kensingtonska palata ponovila da se princeza neće vratiti kraljevskim dužnostima do posle Uskrsa, vođeni su razgovori da se pridruži svojoj porodici i drugim starijim članovima kraljevske porodice u crkvi na Uskršnju nedelju.

Kejt Midlton Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Drugi izveštaji sugerišu da Kejt (42) možda neće učestvovati ni u kakvim javnim angažmanima sve do 17. aprila, kada se njena deca vrate u školu Lambruk, blizu Askota posle praznika. Novi plan prati bes zbog objavljivanja fotografije Kejt i njene dece kako bi proslavili Dan majki.

Nekoliko sati nakon što se fotka pojavila na društvenim mrežama i na novinskim sajtovima širom sveta, stručnjaci su identifikovali više od deset problema sa fotografijom, što je očigledno dokazalo da je montirana. Šest najvećih svetskih foto agencija, uključujući Asošiejted pres, Rojters i Geti imidžis, naknadno su objavile da su izbrisale sliku iz svojih arhiva, rekavši da je slikom „manipulisano“.

Princeza je kasnije priznala da je editovala sliku i uputila izvinjenje u kojem je rekla da je uradila samo ono što „mnogi fotografi amateri” rade rutinski.

Kejt u podkastu?

U međuvremenu, Kejt je nastavila oporavak kod kuće u Vindzoru nakon što je 13 dana provela na londonskoj klinici u Merilebonu u centralnom Londonu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Smatra se da su razgovori među članovima starijeg tima uključivali scenarije u kojima bi princeza mogla da otvoreno u javnosti govori o svom stanju i oporavku. Izvori su rekli da bi, ako princeza odluči da bude otvorenija, mogla da odluči da se o tome pozabavi u intervjuu ili podkastu.

U vreme kada je palata najavila Kejtin boravak u bolnici, izvori su sugerisali da bi ona mogla da govori o svojoj zdravstvenoj borbi, ali tek kada se vrati na posao.

„U toku su razgovori koji uključuju viši tim u Kensingtonskoj palati i tim za komunikacije. Naravno, razgovori se vode sa bivšim zaposlenima kao deo naših kontinuiranih operacija“, rekao je jedan izvor za Miror.

BONUS VIDEO Planetarna potraga za Kejt Midlton

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare