Foto: Printscreen/место встречи

Na državnoj ruskoj televiziji u ponedeljak uveče dogodilo se retko priznanje da invazija na Ukrajinu ne ide po planu i da su ruske priče o ukrajinskoj prljavoj bombi ozbiljne izmišljotine. Hrabri autor tih izjava je Viktor Olevič, spoljnopolitički stručnjak, koji je u studiju govorio bez ustezanja, što je izazvalo neprijatnost među gostima, posebno kod voditelja Andreja Norkina.

Olevič se u Rusiji inače predstavlja kao „najveći stručnjak za Ameriku“, priča se da je i studirao u SAD, ali živi i radi u Moskvi. Od ranije ga prati reputacija da nije uvek „čovek od poverenja Kremlja“, piše Jutarnji list.

„Situacija je ovakva. Pokrenuli smo specijalnu vojnu operaciju, potpuno potcenili neprijatelja i posle osam meseci ne možemo da ga pobedimo. Usput se stalno žalimo na zemlje koje žele da unište Rusiju“, rekao je Olevič, na šta je voditelj odgovorio:

„Ne žalimo se, ljuti smo na njih“.

„Možemo da budemo ljuti koliko hoćemo, ali to neće rešiti naše probleme“, odgovorio mu je Olevič.

Nakon toga otvorila se tema o informacijama da Ukrajina hoće da iskoristi prljavu bombu.

„Gde su dokumenti? Gde su prave informacije o toj bombi? Gde se nalazi, gde planiraju da je koriste. Ne razumem zašto pričamo o tome. Gde su dokazi? Ovakve provokacije ne dolaze bez naređenja „odozgo“. Ako Rusija ima bilo kakve obaveštajne podatke o prljavoj bombi, neka ih pokaže“, insistirao je Olevič.

BONUS VIDEO: Šta je zamenik Sergeja Lavrova radio u Srbiji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare