Pijavica Foto:imagebroker/Peter Seyfferth / imageBROKER / Profimedia

Kako je i bilo najavljeno, snažan sredozemni ciklon utiče na vreme na celom Jadranu. Zbog toga prevladava oblačno vreme, povremeno uz kišu, a mestimično ima i izraženih pljuskova s grmljavinom.

U najvišim delovima, na područjima iznad 1.500 metara nadmorske visine pada sneg. Tako je na vrhu Dinare temperatura vazduha pala na 0 stepeni uz nekoliko centimetara novoga snega, prenosi Index.hr.

Snažna grmljavina još protekle noći je zahvatila delove severne Dalmacije, a najgore je prošlo područje Svetog Filipa i Jakova gde je bilo bujica, a nanosi grada dostizali su i pola metra što je zadalo puno posla vatrogascima i komunalnim službama.

Oko 9.30 na južnoj obali Šolte pojavila se pijavica koja se zadržala na moru punih pola sata. Srećom nije stigla do obale, pa nije napravila štetu. Sredinom dana izraženo nevreme zahvatilo je delove Šolte i Čiova, a na Čiovu je palo 40-ak litara kiše po metru kvadratnom.

Pročitajte još...

Posle trinaest sati grmljavina je zahvatila područje Splita, pa je na zapadu grada pala velika količina padavina. Na meteorološkoj stanici na Marjanu palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom. Kiša je potom prešla u grad, pa se deo grada zabeleo.

Zbog velike količine padavina u kratkom vremenu, neke gradske ulice su se našle pod vodom, što nije redak slučaj za ovakve situacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar