Zagreb Foto: Shutterstock/Zdravko T

Oko 15 časova snažna detonacija je potresla Zagreb. Radi se o najavljenom probijanju zvučnog zida. No Zagrepčane je glasni prasak uznemirio pa su prijavljivali i zemljotres na aplikaciji i stranicama EMSC-a.

„U okviru planiranih zadataka Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, u ponedeljak 31. jula i utorak 1. avgusta 2023., od 10:00 do 18:00 sati sprovodiće redovne letačke aktivnosti tokom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida“, navodi se, prenosi Index.hr.

Planirane su aktivnosti tokom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mera.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ističemo da Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo sve svoje aktivnosti sprovodi u područjima propisanih zona letova u skladnu sa regulativom i pravilima koji regulišu upotrebu vazdušnog prostora u Republici Hrvatskoj. Tokom sprovođenja leta i usled probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumevanje“, poručili su jutros iz MORH-a.

BONUS VIDEO: Hrvatski predsednik o srpskim cajkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar