Foto: Društvene mreže

Otac devojke poreklom iz Kenije koja se udavila u bazenu u Kanadi, dok je strimovala video uživo, progovorio je o gubitku ćerke.

Helen Vendi Hiabuto je snimljena kako se bori da ostane na površini nakon što je počela da pliva u bazenu. Zdravstvena radnica (23) koja je živela u Torontu, i ranije je imala običaj da se snima dok pliva, pa bi i odgovarala na komentare gledalaca.

Međutim, sada je nešto pošlo naopako. Njeno telo je primećeno nekoliko sati kasnije na dnu bazena. Prema rečima njenog brata, udavila se u Ontariju, gradu u kojem je radila. Njen otac Niabuto Džon Kiondi (56) oglasio se za CNN iz svog doma u Keniji.

„Gledao sam taj video. Plakao sam. To je užasno. Komunicirala je sa mnom dva dana pre nego što je umrla“, naveo je.

Istakao je da je zvučala dobro kada su se čuli i da je bila srećna.

„Obećala mi je telefon. Nisam osećao ništa neobično“, rekao je.

Niabuto je živela sa svojim mlađim brato Enokom u stanu u Torontu, a honorarno je radila kao zdravstveni radnik dok je završavala školu za medicinsku sestru, rekla je njena porodica.

„Ona je u Kanadi oko tri godine“, rekao je Enok, jedan od petoro braće i sestara.

„Sve finanskijske odgovornosti bile su na njoj“, dodao je.

„Nazad na početak“

Vendin otac, mali farmer u Kisiju, na jugozapadu Kenije, rekao je da se „vratio na početak sada kada njegove ćerke nema“.

„Pomagala mi je finansijki da obrazujem njenu braću i sestre, posebno u oko školarina i drugih troškova. Sada sam se vratio na početak. Pitam se kako će njena braća i sestre nastaviti školovanje“, rekao je on za CNN.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve što sada želi jeste da se telo njegove ćerke vrati u Keniju.

„Prema našoj tradiciji, neko treba da bude sahranjen tamo gde je rođen. Neću se osećati prijatno ako moja ćerka bude sahranjena daleko od Kenije“, rekao je on.

Dopremanje Vendinog tela u Keniju uticaće na oskudne resurse njene porodice, a njen brat je počeo da sakuplja novac na GoFundMe, kako bi se pokrili troškovi sahrane.

„Porodica prolazi kroz težak period. Sve što želim je da se njeno telo vrati kući“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Rolerkoster smrti: Otkačio se vagon, poginula devojčica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar