Foto: Instagram @toivo_kit/via /Courtesy John Leisk/via REUTERS

Dramatična je situacija u Grčkoj zbog oluje Danijel koja je opustošila zemlju. Skijatos je ostao bez vode i struje, rekao je ERT-u hotelijer Aris Dervenis.

Na Skijatosu su poplavljene kuće i prodavnice, a šteta na infrastrukturi je ozbiljna. Napominje se da je policijski čas i dalje na snazi.

Foto: Instagram @toivo_kit/via REUTERS

Gradonačelnik Skijatosa Todoris Cumas zatražio je da se u toj opštini proglasi vanredno stanje, Prototema.gr.

Vatrogasna jedinica je na tom području primila 109 poziva, dok je do sada izvedeno 20 pumpi za vodu i 20 osoba je prevezeno na bezbedna mesta.

Situacija u luci Skijatos je takođe dramatična.

Na snimcima postavljenim na društvenim mrežama izgleda da se luka „utopila“ u mutnoj vodi, dok sada, iako nema jake kiše, preovladava veoma jak vetar.

Triler za 384 putnika

U dramatičnoj situaciji se našlo 384 putnika E/O broda Super zvezde brodarske kompanije Si Džets, koji je juče posle podne krenuo iz luke Skijatos ka Volosu, ali je usled mehaničkog kvara plovio malom brzinom.

Foto: Courtesy John Leisk/via REUTERS

Paradoks je u tome što brod nikada nije stigao do svog odredišta i sada je nasukan, nekoliko kilometara izvan luke Volos.

Brod je sinoć putovao uz vetar sa posadom od 53 člana. Postoje stotine pritužbi putnika koji su 12 sati zarobljeni na brodu. Do sada nisu razjašnjeni razlozi zbog kojih brod ne ulazi u luku.

PROČITAJTE JOŠ:

300 turista zaglavljeno na aerodromu Skijatos zbog lošeg vremena

Loše vreme nije moglo, a da ne utiče i na transport, jer se turisti na ostrvu spremaju da odu zbog dramatične situacije.

Foto: Instagram @toivo_kit/via REUTERS

Britanski turista koji više od 12 sati na aerodromu čeka da njegov avion poleti, prenosi dramatične prizore.

Turisti su postavili kamp na aerodromu pokušavajući da spavaju. Drugi su legli na ringišpil za prtljag.

„Užasne scene. Trenutno smo na aerodromu, zaključani smo ovde i preko 12 sati i bez letova do četvrtka. To je nadrealno“, piše Britanac.

U međuvremenu, u svom komentaru piše: „Putevi su zatvoreni, a struja je isključena u većem delu grada. Na aerodromu ima hrane i vode. Možda će letovi krenuti u četvrtak. Kiša je prestala, ali sada duva vetar“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar