Grčka nevreme Foto:EPA-EFE/HATZIPOLITIS NICOLAOS

Jedan muškarac poginuo, stotine kuća i puteva je poplavljeno u lučkom gradu Volosu u centralnoj Grčkoj, u tom gradu i na ostrvu Skijatos je zabranjen saobraćaj i ograničeno kretanje jer su mnogi putevi poplavljeni i prevoreni u bujice nakon desetočasovne grmljavine i oluje Danijel, za koju se očekuje da će potrajati 24 sata, pišu grčki mediji.

Saobraćaj je takođe zabranjen i u Volosu i obližnjem planinskom regionu Pilion dok se oluja ne smiri, saopštila je policija.

Grčka nevreme Foto:REUTERS/Louisa Gouliamaki

Zid koji se srušio tokom pljuska u okrugu Agios Georgios na području Volosa usmrtio je stočara, saopštila je Vatrogasna služba.

PROČITAJTE JOŠ:

Stotine vozača ostalo je zarobljeno u svojim automobilima na ulicama i glavnim saobraćajnicama koje prolaze kroz Volos, a s planine Pelion spustila se ogromna količina bujičnih voda koju drenažna mreža nije mogla da apsorbuje.

Grčka nevreme Foto:EPA-EFE/HATZIPOLITIS NICOLAOS

Lokalni mediji na ostrvu Skijatos javili su da je gradonačelnik ostrva zatražio da se proglasi vanredno stanje zbog nevremena koje od ranih sati prate jake munje i obilne padavine.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar