Foto: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia, Aaron Davidson / Getty images / Profimedia

Noel Danfi, bivša saradnica advokata Rudija Đulijanija tužila je ovog, bivšeg gradonačelnika Njujorka, za vrtoglavih deset miliona dolara, zbog, kako je navela, "zloupotrebe moći, seksualnih napada i uznemiravanja, krađe plata i nedoličnog ponašanja, kao što su seksističke, rasističke i antisemitske opaske".

Podneta u državi Njujork, njena tužba uključuje navode da je Đulijani „često zahtevao oralni seks dok je telefonom pričao sa visokim zvaničnicima i prijateljima, uključujući tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa“.

Danfi je rekla kako je Đulijani „uživao u tome, jer se zbog toga osećao kao Bil Klinton'“.

U tužbu je takođe navedeno kako je Đulijani pitao Danfi „da li poznaje nekoga kome je potrebno pomilovanje“, jer je on „prodavao pomilovanja za dva miliona dolara. Novac koji bi on i predsednik Tramp kasnije podelili“.

Đulijanijev advokat oštro je odbacio ove optužbe i kazao kako je Noelina tužba „čisto uznemiravanje i pokušaj iznude“.

Đulijani je već bio u velikoj pravnoj opasnosti. Naime, on je imao vodeću ulogu u pokušaju poništavanja izbora 2020. godine, što je kasnije dovelo do „Trampovog kraha“.

S obzirom na to da su mu suspendovane dozvole za rad, Đulijani je navodno u opasnosti od krivične optužnice.

U svojoj tužbi na 70 stranica, Danfi je navela da ju je Đulijani angažovao u januaru 2019. godine.

Kako je navedeno u optužbi, Đulijani je bio „na vrhuncu svoje karijere, služeći kao Trampov advokat“.

„Javnosti je predstavljen kao glavni igrač u američkoj politici – uspešan biznismen i moćnik“, navedeno je.

U tužbi se dalje navodi kako je Đulijani ponudio Danfi milion dolara godišnje da bude njegov direktor za razvoj poslovanja, a takođe je ponudio i da je besplatno zastupa u sporu sa bivšim partnerom koji je zlostavljao.

„Kao što je Đulijani kasnije priznao u snimljenoj izjavi, želeo je (Danfija) od dana kada je intervjuisao… Počeo je da zlostavlja Danfi gotovo odmah nakon što je počela da radi, stavljajući joj do znanja da je zadovoljavanje njegovih seksualnih potreba… bilo kada i bilo gde… bio uslov ostanka na poslu“, navedeno je.

Često je zahtevao da Danfi „radi gola, u bikiniju ili u kratkim šorcevima sa američkom zastavom na sebi“.

„Kada su bili razdvojeni, često bi radili na daljinu putem video-konferencije, i… Đulijani je skoro uvek tražio da skine odeću pred kamerom. Često je zvao iz svog kreveta, gde se pod belim čaršavom vidno dodirivao“, navedeno je u optužbi.

Pročitajte još:

Tada je, tvrdi Danfi, Đulijani počeo da je primorava na oralni seks.

Takođe je navedeno kako je Danfi imala pristup Đulijanijevim privatnim imejlovima, uključujući poruke „koje su bile u vezi sa predsednikom Trampom i njegovom porodicom“.

Danfi je istakla da je imala pristup komunikaciji sa „predsedničkim kandidatima Ukrajine i predsednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom“.

BONUS VIDEO Donald Tramp u Njujorškom sudu, ulazi u sudnicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare