Benjamin Netanijahu Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu danas je ocenio da saveznici te zemlje imaju, kako navodi, kratko pamćenje vezano za napad Hamasa 7. oktobra, kao i da će Tel Aviv nastaviti ofanzivu na Pojas Gaze, uprkos međunarodnom pritisku.

„Našim prijateljima u međunarodnoj zajednici poručujem: da li je vaše pamćenje tako kratko? Tako ste brzo zaboravili na 7. oktobar, najgori masakr počinjen nad Jevrejima od Holokausta?“

Da li ste tako brzo ste spremni da odbijete Izraelu pravo da se brani protiv čudovišta Hamasa?“, poručio je Netanijahu na počeku sastanka vlade. On je ponovio da će Izrael nastaviti vojne operacije u Gazi, uključujući i u gradu Rafa, uz evakuaciju civila iz zona borbenih dejstava, prenosi Rojters.

Pročitajte još...

Više od milion interno raseljenih Palestinaca nalazi se u skloništima u Rafi, za koji izraelske vlasti tvrde da se u njemu nalazi poslednje uporište palestinske militantne grupe Hamas.

Stanovnici Rafe strepe da Izrael pojačava pritisak na poslednje područje Pojasa Gaze na koje još uvek nije izvršena invazija. Iz Netanijahuovog kabineta u petak je saopšteno da je premijer Izraela odobrio vojni plan za kopnenu operaciju u Rafi, bez navođenja vremenskog okvira.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar