Foto:EPA/MAXIM SHIPENKOV/Ukraine Presidency/Ukrainian Pre / Zuma Press / Profimedia/Gavriil Grigorov/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia

Rusko ministarstvo odbrane izdalo je saopštenje o jučerašnjoj eksploziji u Poljskoj, u kom se navodi da se na raketama vidi ukrajinska oznaka S-300.

Rusko ministarstvo odlučno poriče umešanost u eksploziju u Poljskoj. Kako se navodi u saopštenju, Rusija je u utorak izvela masivan napad na vojne ciljeve i energetsku infrastrukturu u Ukrajini i postigla svoje ciljeve.

Ističe se da su visokoprecizni udari izvedeni samo na teritoriji Ukrajine i ne bliže od 35 km od ukrajinsko-poljske granice.

Poljska projektil
Poljska projektil

Navodi o padu ruskih projektila u poljskom selu namerna su provokacija za eskalaciju situacije, tvrdi ruska strana, navodeći da fotografije olupine raketa pokazuju ukrajinsku oznaku S-300.

Ova verzija slaže se sa onom koja je stigla iz Sjedinjenih Američkih Država. Predsednik Džozef Bajden još sinoć je saopštio da ne može da potvrdi da su ruske rakete ubile dvoje ljudi u Poljskoj.

POGLEDAJTE JOŠ:

Jutros su američki obaveštajci objavili da preliminarna istraga ukazuje na to da je ukrajinska protivvazdušna odbrana pokušala da zaustavi ruske rakete i tako ih lansirala u pravcu Poljske.

Ukrajina je navela da će se suzdržati od komentara dok ne stignu rezultati zvanične istrage.

VIDEO Raketirani brojni gradovi u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar