Kejt Midlton, Megan Markl Foto: Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia, EPA/STEPHANIE LECOCQ, Shutterstock

Zašto Megan Markl ne dolazi na krunisanje kralja Čarlsa? Prema zvaničnom saopštenju, vojvotkinja od Saseksa ostaje u Kaliforniji kako bi proslavila četvrti rođendan svog sina Arčija - koji pada na isti dan kada i krunisanje. Ipak, javnost joj izgleda ne veruje. Većina smatra da je pravi razlog nešto potpuno drugo.

Kako se bližilo krunisanje i svakodnevno objavljivali detalji ceremonije, činilo se kao da je jedan detalj najviše zanimao javnost – hoće li Hari i Megan doći? Tek nekoliko dana nakon isteka roka za potvrdu dolaska, mlađi sin kralja Čarlsa potvrdio je dolazak. Ali Hari će prisustvovati ceremoniji bez svoje supruge Megan.

Pojedini mediji preneli su da je par odugovlačio sa saopštenjem o dolasku, jer su želeli da znaju tačan raspored sedenja, odnosno ko će sedeti iza, a ko ispred njih. Šuškalo se da ih je interesovalo da li će Megan biti u prvom redu.

Foto: Ben Birchall / AFP / Profimedia, Joseph Prezioso / AFP / Profimedia, ANDREW COWIE / AFP / Profimedia, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Isti izvori tvrde da je odluka da Kejt Midlton dobije mesto ispred Megan dovela do toga da supruga princa Harija ne prisustvuje ceremoniji.

Iako britanski mediji nisu dobili odgovor od portparola para ni od Bakingemske palate vezano za ovu temu, izvori bliski paru tvrde da su održani brojni „prekookeanski razgovori“ kako bi se ovo pitanje razrešilo.

Hari će sedeti deset redova iza porodice

Svi ovi navodi samo su pokazali da se tenzije između Harija, Megan i kraljevskog para ne smiruju, već upravo suprotno.

Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Markl Foto:AIex Todd / Avalon / Avalon / Profimedia

„Kraljevska porodica fokusirana je na planiranje istorijskog događaja i u ovoj fazi nema vremena da razmišlja o pomirenju“, naveo je Dejli Mejl.

Kako je ocenjeno, mnogi članovi porodice još uvek su besni zbog Harijevih izjava koje je naveo u svojim memoraima „Spare“ (Rezerva). Čak, analitičari koji se bave ovom temom smatraju da princ Vilijam ne planira da razgovara sa Harijem, dok će drugi članovi porodice samo pozdraviti sa Harijem, ali ne više od toga.

Pročitajte još:

Jaz između braće je toliki da više izvora smatra da ne vidi kako će se taj odnos ikada popraviti. Tome u prilog ide i činjenica da će Hari na ceremoniji krunisanja sedeti čak deset redova iza ostalih članova porodice.

Kako navode analitičari, to je ujedno i glavni razlog zbog kojeg će Hari kratko ostati na tom istorijskom događaju.

Inače, na ceremoniji krunisanja princ Hari će po prvi put videti svoju porodicu „licem u lice“ od objavljivanja svojih memoara.

BONUS VIDEO Kraljica Elizabeta II krunisanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar