Foto: Foto:Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia; profimedia.rs/EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT, Screeenshot/Twiteer/EHA News

Ruski predsednik Vladimir Putin u četvrtak je obišao poligon za obuku mobiliziranih trupa kako bi vojnicima koji idu u borbu protiv Ukrajine pružio podršku, a na snimku objavljenom na televiziji prikazan je kako puca iz snajperske puške. Doduše, uspešnost ispaljenih hitaca u metu nije prikazana.

Putina je na putovanju u Rjazanj, jugoistočno od Moskve, pratio ministar odbrane Sergej Šojgu, koji ga je izvestio o tome kako obučavaju vojnike, saopšteno je iz Kremlja.

Kremaljski car proverio je spremnost svojih vojnika, a posebno ga je zanimao deo poligona gde su bile u toku vežbe gađanja, prenosi Jutarnji list.

Poseta je usledila dan nakon što je Putin podigao ratni položaj Rusije i proglasio vanredno stanje u četiri okupirane regije Ukrajine koje je prošlog meseca odlučio pripojiti.

Suočen s nizom poraza, Putin je prošlog meseca proglasio „delimičnu mobilizaciju“ kako bi u rat uključio dodatnih 300.000 vojnika.

Putin je prošlog petka rekao da će mobilizacija biti gotova u roku od dve nedelje. U četvrtak je naredio svim ruskim regijama da učine više kako bi podržali potrebe vojske i naglasio da sve mobilisane treba poslati na front sa odgovarajućom opremom.

BONUS VIDEO: Putin uveo ratno stanje: Uvod u totalni rat?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar