Foto: AP Photo/Seth Wenig, File

Proslava Nove godine na Tajms skveru u Njujorku biće održana uprkos rekordnom broju infekcija kovid-19, potvrdio je juče gradonačelnik Bil de Blazio.

PROČITAJTE JOŠ:

„Želimo da pokažemo da idemo napred, i želimo da pokažemo svetu da se Njujork na ovaj način bori,” rekao je za NBC de Blazio, kojem je danas poslednji dan na mestu gradonačelnika, prenosi AP.

Dok su neki američki gradovi, poput Atlante, otkazali proslave Nove godine, de Blazio je saopštio da visoka stopa vakcinacije protiv kovid-19 u Njujorku čini izvodljivim da se na Tajms skveru održi tradicionalna proslava Nove godine, ali pod strogim merama.

Foto: AP Photo/Yuki Iwamura

Kako je ranije precizirano, prostor za publiku koji inače prima oko 58.000 ljudi biće ograničen na oko 15.000 kako bi se omogućila veća distanca, a svi prisutni moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji i da nose masku, prenosi Tanjug.

Foto: AP Photo/Yuki Iwamura

Novi gradonačelnik Erik Adams položiće zakletvu na Tajms skveru u subotu ujutro. Širenje omikron soja dovelo je do porasta broja slučajeva kovida u SAD u proseku na više od 265.000 dnevno.

Foto: AP Photo/Yuki Iwamura

BONUS VIDEO: Omikron – Novi soj pred vratima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar