Foto: Amel Emric / Sipa Press / Profimedia

Centralna izborna komisija BiH (CIK) podnela je danas Tužilaštvu BiH prijavu zbog pronađenih falsifikovanih glasačkih listića na pojedinim biračkim mestima, smatrajući da je na taj način počinjeno krivčno delo koje se odnosi na izborni proces.

Prema izveštaju Glavnog centra za brojanje, postupajući po naredbi Centralne izborne komisije BiH od 10. oktobra da se ponovno broje glasovi za predsednika RS, na dva biračka mesta u Bratuncu i jednom biračkom mestu u Šekovićima je prilikom pregledanja glasačkih listića pronađeno 36 falsifikovanih glasačkih listića.

Osim podnošenja prijave Tužilaštvu BiH, CIK je preduzela potrebne mere da se „sačuvaju tragovi navodno učinjenog krivičnog dela, predmeti kojima je ili pomoću kojih je učinjeno to delo i drugi dokazi“.

Iz Glavnog centra za brojanje je još navedeno da je do sada izvršeno ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića za predsednika za 33 grada i opštine u Republici Srpskoj, odnosno da je obrađeno 1.621 biračko mesto od 2.239, koliko ih ima u RS, saopšteno je iz CIK BiH.

***

BONUS VIDEO: Trivić VS Dodik II deo: Šta nas čeka?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar