Komemorativna sednica povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila Cetinje, održava se danas u Vladinom domu. Počela je minutom ćutanja za žrtve tragedije na Cetinju.

Gradonačelnik Prestonice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

„Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti“, kazao je Đurašković i dodao da ne postoji reč utehe za porodice.

„Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno porekinuti životi ostaju deo naših sećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi“, naveo je Đurašković.

Foto: RTCG

Potpredsednik Skupštine Prestonice Cetinje Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

„Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osećanjem tuge koja nas sve pogađa“, kazao je Stanić i članovima porodica kazao da ne postoje reči utehe za njih.

„Cetinje u svom tugovanju nije samo tuguje cela Crna Gora“, naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

POGLEDAJTE JOŠ:

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Komemoraciji prisustvuju članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade kao i predsednik države Milo Đukanović, prenosi RTCG.

Podsetimo, u pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest povređeno.

BONUS VIDEO Dani žalosti i istraga posle tragedije na Cetinju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar