Foto: Privatna arhiva

Masovni ubica sa Cetinja Vučko Borilović u mladosti imao četiri-pet prijava za nasilničko ponašanje, a pre nekoliko meseci prvo je verbalno, a potom i fizički napao kolegu Marka Lagatora, piše podgorička Pobjeda.

Kako se navodi, nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod kolege u Humce, povredio ga, oštetio mu auto i gađao kamenjem u kuću.

Lagator ga je prijavio, Borilović je priveden u policiju, potom je bilo suđenje. U julu ove godine osuđen je i naložena mu je obaveza da, zbog nasilničkog ponašanja, nosi nanogicu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic, Boris Pejović/Vjesti.me, Privatna arhiva

Kako se žalio, presuda još nije bila pravosnažna, kažu izvori Pobjede.

„Pobio sam i tvoju i moju familiju“

Podsećamo, Vuk Borilović (34) je u petak ubio deset sugrađana, a ranio njih šestoro. Borilović je oko 15.30 sati ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku Natašu Pajović Martinović.

Foto: Jelena Jovanović/Vijesti.me

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: „Pobio sam i tvoju i moju familiju“, tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.

U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sejao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro, prenose Vijesti.me.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadležni su objasnili da je nakon ubistva Martinovića ušao u komšijsku kuću gde je ubio starije sugrađane – Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu, pišu Vijesti.me.

Borilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom i svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i komšinice Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51). Vijestima je rečeno da je Borilović, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, skrenuo ka kući komšije I.J. i pozivao ga da izađe napolje.

Ranio je još četvoro komšija – Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada. Iz Kliničkog centra Crne Gore saopštili su da je troje ranjenih operisano i da su smešteni u Jedinici intenzivne nege.

BONUS VIDEO: Građani Cetinja o masakru u njihovom gradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare