Izrael Foto:EYAD BABA / AFP / Profimedia/Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg/Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair/:Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Jezive poruke su poslate sa mobilnog telefona koji pripada kidnapovanom dečku Šani Luk, Nemice koja je oteta kada su na festival u Izraelu upali militantni Hamasa. Ona je potom viđena kako leži u vozilu dok teroristi paradiraju sa njenim telom kroz Gazu. Kako se navodi, i dečko Šani Luk je nestao nakon napada Hamasa.

Za 22-godišnju tatu umetnicu i njenog dečka iz Meksika, Oriona Ernandeza Radouksa, niko nije video otkako su prisustvovali noćnom rejvu Supernova, gde je u subotu ubijeno 260 ljudi.

Međutim, serija poruka na arapskom je od tada poslata sa Radoukovog telefona, navodi britanski San, koji je rekao da je pregledao poruke.

„Pljujem na tebe“, navodno je glasila jedna poruka, dok druga navodi: „Proklet da si“.

Druge poruke sa njegovog telefona obećavaju da će „osloboditi Palestinu“ i učiniti je „slobodnom od cionista“, navodi se.

Majka Šani Luk, Rikarda, u početku je verovala da je njena ćerka ubijena. Međutim, kasnije je objavila da je dobila informacije koje sugerišu da je još uvek živa, ali teško povređena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sada imamo dodatne informacije da je Šani živa, ali da ima tešku povredu glave i da je u kritičnom stanju. Svaki minut je kritičan“, rekla je očajna mama ranije ove nedelje.

„Tražimo – ne, zahtevamo da nemačka vlada reaguje brzo“, nastavila je ona. „Ovo je zaista moj očajnički poziv celoj Nemačkoj da mi pomogne da se moja Šani vrati kući zdrava“.

Rikarda je tvrdila da ju je neidentifikovani palestinski izvor obavestio o zdravstvenom statusu njene ćerke i o tome gde se nalazi.

Šani, koja živi u Izraelu, ali je deo svog detinjstva provela u Portlandu u Oregonu, prvobitno je prijavljeno da je silovana i ubijena pre nego što su napadači paradirali sa njenim telom kroz Gazu.

BONUS VIDEO: Hamas napao Izrael

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar