Foto:GOV.ME/S.Matić

Pokret Evropa sad (PES) očekuje da crnogorsko tužilaštvo što pre utvrdi ko je sve učestvovao u zloupotrebi južnokorejskog državljanina Do Kvona za montiranje afere nekoliko dana pre prošlogodišnjih izbora.

Iz PES su saopštili da to očekuju nakon iskaza Do Kvonovog advokata Gorana Rodića, koji je upoznao crnogorsku javnost da je južnokorejski državljanin na salušanju priznao da deo pisma koji inkriminiše PES i aktuelnog premijera Milojka Spajića nije tačan.

Do Kvon Foto:SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

U saopštenju navode da je sada dodatno jasnije i koji su motivi zloupotrebe Veća za nacionalnu bezbednost, koje je zbog sadržaja Do Kvonovog pisma, zakazao i organizovao tadašnji premijer i sadašnji opozicionar Dritan Abazović.

„Jako je indikativan zaključak nekadašnjeg premijera Abazovića da su Do Kvonovi navodi, a koji su netačni, zaslužili da budu predmet rasprave na Veću za nacionalnu bezbednost, a nisu razmatrani navodi Nebojše Medojevića, aktuelnog saveznika URA-e, da postoje konkretni dokazi u involviranosti Abazovića u šverc cigareta. Oni koji su zloupotrebili Veće za nacionalnu bezbednost u političke svrhe i prvo tvrdili, pa kasnije demantovali da Do Kvon finansira PES, već snose političku odgovornost“, navode u ovoj partiji.

Pročitajte još...

Smatraju da je zbog javnosti jako važno da nadležni organi utvrde svaki detalj ove afere, koja je nakon iskaza advokata Rodića potpuno razobličena. Samo par dana pred prošlogodišnje parlamentarne izbore u Crnoj Gori, tadašnji premijer Abazović je tvrdio da je od uhapšenog južnokorejskog državljanina dobio pismo u kojem u negativnom kontekstu govori o lideru PES Spajiću.

Spajić je demantovao bilo kakvu povezanost sa Do Kvonom, kojeg potražuju Južna Koreja i SAD zbog malverzacija sa kriptovalutama, a koji je početkom prošle godine uhapšen na podgoričkom aerodromu, zbog falsifikovanih dokumenata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar