Foto: EPA-EFE/Boris Pejovic; GOV.ME/B. Ćupić, Shutterstock

Lider i nosilac liste Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić pozvao je premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da dostave dokaze da su Pokret Evropa sad i on lično uzeli i jedan euro od Južnokorejca od Do Kvona.Spajić je rekao da nikada nijedan cent nije primio od Do Kvona i nekoga sa crvene Interpolove poternice.

„Nemam problem da se dostave dokazi sa uplatnicama, sa bilo čim, ali ako nema dokaza, dva dana pred izbore da se izađe sa takvim monstruoznim optužbama smatram nevjerovatnim činom“, rekao je Spajić.

Spajić pita čime je ugrožena bezbednost države.

„Da li je Milojko Spajić pustio Do Kvona u državu, ili Filip Adžić“, naglasio je Spajić.

Spajić je rekao da je Do Kvona upoznao i da je kompanija sa kojom je radio 2018. godine oštećena od Do Kvona. U pitanju je, kako je istakao, prevarant, ističući da se prošle godine poslednji put sreo sa njim. ; „Prošle godine je počela ta afera sa Do Kvonom. Ja sam fizičko lice i ne mogu da znam da li je neko na potjernici, ali na granici Crne Gore Adžić i svi iz MUP-a su morali da znaju da je to lice sa potjernice. Sa najdubljim gnušanjem se ograđujem od optužbi Abazovića i Adžića“, naglasio je Spajić.

On je rekao da je apsolutno spokojan što se tiče ovog slučaja.

Po svim istraživanjima javnog mnjenja, populistički Pokret Evropa sad bi trebalo da bude okosnica buduće vlade posle nedeljnih izbora, a lider Milojko Spajić slovi za budućeg premijera.

On se poslednjih dana nalazi u centru afere oko navodne povezanosti sa uhapšenim južnokorejskim državljaninom Do Kvonom, osumnjičenim za proneveru desetina milijardi dolara trgovinom kriptovalutama. Do Kvon je uhapšen 23. marta na aerodromu u Podgorici, pri pokušaju da napusti zemlju letom za Dubai. Uhapšen je po poternici Južne Koreje koja ga sumnjiči za proneveru više od 40 milijardi dolara trgovinom kripto valuta. Južna Koreja je tražila njegovo izručenje, ali se Do Kvonu u Crnoj Gori sudi zbog falsifikovanja pasoša. Njega potražuju i SAD i Singapur. On je u zatvoru kod Podgorice, a nastavak suđenja je zakazan za 16.juni.

Izborna tišina uoči vanrednih parlamentranih izbora ističe noćas u ponoć.

***

BONUS VIDEO: Jakov Milatović za Novu: Nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar