Foto:Tanjug/Billy Schuerman/The Virginian-Pilot via AP/Virginia DMV/Chesapeake Police via AP

Policija je objavila nove detalje o menadžeru Volmarta iz Virdžinije koji je u utorak uveče ubio šestoro ljudi. Radi se o 31-godišnjem Andreu Bingu, a otkriven je i potencijalni motiv zločina.

Bingu su se kolege navodno rugali zbog promene statusa zaposlenja, stoji u policijskom izveštaju koji je objavljen danas, a koje prenose američki mediji. Svedoci su potvrdili da je počeo da puca za vreme sastanka radnika u prostoriji za odmor.

Uzrujan zbog promene na poslu

Kada je policija stigla na mesto nesreće, Bing je već bio mrtav. Policija veruje da se ubio istim oružjem kojim je pucao po svojim kolegama. Bio je zaposlen kao direktor noćne smene, a u Volmartu je radio od 2010. godine, prenosi Index.hr.

Foto:Tanjug/Virginia DMV/Chesapeake Police via AP

Iako policija još nije objavila razloge za ovakav zločin, TV stanica WAVY-TV izvestila je da su istražitelji na Bingovom telefonu pronašli potencijalni motiv masakra. Neimenovani izvor iz policije rekao je da je Bing bio uzrujan zbog nedavne promene na svom radnom mestu i da su ga zbog toga kolege zadirkivale. Za sada još nije jasno o kakvoj se promeni u statusu zaposlenja radi.

PROČITAJTE JOŠ:

Bing je bio naoružan jednim pištoljem i nekoliko šaržera municije, rekla je policija u saopštanju za javnost. Bio je obučen u civilnu odeću i nije nosio nikakav oklop niti balistički prsluk. Istražitelji „aktivno rade na tome da saznaju više o pozadini osumnjičenog i mogućim motivima pucnjave“, rekla je policija.

Troje mrtvih, uključujući Binga, pronađeno je u sobi za odmor. Jedna od žrtava pronađena je mrtva u blizini ulaza u prodavnicu, a tri druge su prevezene u lokalne bolnice, gde su umrle. Među mrtvima je i 16-godišnjak, ali nije poznato da li je bio kupac ili radnik. U pucnjavi je povređeno još najmanje šest osoba. Policija veruje da je u radnji bilo oko 50 ljudi kada je došlo do pucnjave.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar