Foto: LinkedIn, KAMIL KRZACZYNSKI / AFP / Profimedia

Otac troje dece — koji je preživeo tragične događaje 11. septembra 2001. godine drugog dana rada za Morgan Stenli — udavio se nakon što je skočio u jezero Mičigen da spase decu koja su se prevrnula u splavu 4. jula.

Luk Lejdli (43) je slavio praznik i upravljao čamcem u blizini Elder plaže u Vinetki, u Ilinoisu, kada se splav pun dece prevrnuo oko 13:30 u utorak.

Lejdli je, bez oklevanja, skočio u vodu da spase neku od dece koja su se mučila da plivaju.

Proveo je oko minut potopljen pre nego što se pojavio sa decom i uspeo da ih odvede na bezbedno, rekli su vatrogasni zvaničnici Vinetke.

Drugi su brzo povukli Lejdlija i izvršili mu je reanimaciju pre nego što su ga hitne službe prevezle u bolnicu Evanston u teškom stanju. Proglašen je mrtvim ubrzo po dolasku.

Muškarac koga su njegovi najmiliji opisali kao „pravog porodičnog čoveka“, iza sebe je ostavio ženu Loren i troje dece od 7, 5 i 3 godine.

Nakon što je diplomirao na Bostonskom koledžu, Lejdli se preselio u Njujork, gde je dobio svoj prvi finansijski posao u septembru 2001. u firmi za investiciono bankarstvo Morgan Stanli — najvećem zakupcu Kule 2 Svetskog trgovinskog centra.

Njegovog drugog dana na poslu, došlo je do terorističkog napada kada su avioni koje su oteli teroristi udarili u dve kule.

Lejdli je bezbedno evakuisan sa 61. južnog tornja, navodi se u saopštenju porodice.

Trinaest zaposlenih u Morgan Stanliju ubijeno je 11. septembra.

Herojski tata je pisao o tome kako je taj dan uticao na njegov život.

PROČITAJTE JOŠ:

„Podsticao sam sve nas da svaki dan brojimo svoje blagoslove. Dajte sebe i ne očekujte ništa zauzvrat. I postanite deo nečega što je veće od vas samih“, citirala je njegova porodica Lejdlija u svojoj izjavi.

Lejdli se vratio u Čikago i upoznao svoju ženu nakon tragedije.

Ostaje nejasno da li je otac troje dece pretrpeo hitnu medicinsku pomoć dok je skočio da spase decu ili se udavio, rekao je šef vatrogasne službe Vinnetka Džon Ripka za Chicago Tribune, nazivajući njegovu smrt „tragičnom“.

„Njegov osmeh je osvetlio sobu. Odisao je pozitivnošću i istrajnošću u svemu što je radio. Voleo je duboko i istinski svim svojim srcem“, ispričala je porodica o Lejdliju.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar