Kayden Goldman Foto:gunmemorial.org

Trogodišnji dečak poginuo je nakon što je slučajno pucao sebi u glavu iz puške koju je pronašao kod kuće.

Hitna pomoć hitno je prevezla mališana po imenu Kejden Goldman u Dečju bolnicu Alabame u Birmingemu u Alabami, ali je, nažalost, proglašen mrtvim.

Glavni zamenik mrtvozornika Bil Jejts rekao je da su odrasli bili u kući, ali da je dete bilo samo u sobi kada je pronašlo pištolj i nenamerno pucalo u sebe.

Policija Birmingema sprovodi istragu o incidentu. Kejdenova majka, Adreana Džouns, izrazila je svoje razočarenje.

Ona je svog sina opisala kao pametno i inteligentno dete koje je imalo aspiracije da igra fudbal i koje je imalo strast prema dinosaurusima.

„Moja beba je bila toliko nezavisna i tačno je znala šta želi“, rekao je Džons. „Bio je dobro dete. Ne, bio je odlično dete“, dodala je.

Komšinica u stambenom kompleksu, Markita Kolins, rekla je da je kao majka u neverici da je dete mrtvo.

Kayden Goldman Foto:gunmemorial.org

„To je prava ljubav, tu pravu ljubav nećete pronaći dok ne dobijete svoju decu, zar vas niko ne voli kao vaša deca“, objasnila je gospođa Kolins. „Srce slomljeno, da sam ja, da je moje, verovatno ne bih ni bila ovde, pravo da ti kažem, nema ništa slično tvom“, dodala je.

Druga komšinica, Džestija Tedford, koja ima četvorogodišnjeg unuka, pozvala je ljude da ne ostavljaju oružje dostupno deci.

Rekla je za Ej-Bi-Si njuz: „Roditelji stavite oružje. Sakrijte ih negde, stavite obezbeđenje, ne ostavljajte ga napolju. Deca vas gledaju i vide šta radite“, rekao je Tedford.

PROČITAJTE JOŠ:

U međuvremenu, pojedine američke savezne države su u procesu implementacije strožih zakona o oružju.

Vermont pooštrava ograničenja za oružje novim zakonom koji zahteva period čekanja od 72 sata za kupovinu vatrenog oružja.

U Kaliforniji, novi standard ponašanja stupa na snagu za industriju vatrenog oružja prema zakonu koji takođe olakšava podnošenje tužbi protiv proizvođača i dilera oružja.

Florida će, međutim, postati najnovija država koja dozvoljava ljudima da nose skriveno oružje bez dozvole.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar