Foto:Gavriil Grigorov / TASS / Profimedia; printscreen/twitter.com/golub

Kao glavni deo proslava u Rusiji, novogodišnji govor ruskog predsednika Vladimira Putina gleda se širom zemlje. Tako je bilo i s poslednjim. Televizijski novogodišnji govor predsednika je tradicija koju je započeo još bivši sovjetski čelnik Leonid Brežnjev i emituje se pre ponoći u svakoj od 11 vremenskih zona Rusije.

Putin je u nedeljnom obraćanju poručio kako Rusija može rešiti najteže probleme te da „ne postoji sila koja nas može razdvojiti“. No, umesto tumačenja njegovih poruka, koje često zvuče isto kao one koje je slao ranije, ubrzo nakon govora društvene su mreže preplavila nagađanja da je navodno nešto čudno i nestvarno u izgledu njegovog lica na snimku.

„Očito je Putinovu novogodišnju čestitku generisala veštačka inteligencija“, objavio je Mihajlo Golub na X-u, bivšem Tviteru, gde ga prati 30.000 ljudi. Svom komentaru je pridodao snimak Putina s vratom zaokruženim plavom bojom, što je sugerisalo da je nešto čudno s njegovom glavom, odnosno vratom u odnosu na ostatak njegovog tela.

Inače, Golub je i ranije znao da komentariše Putinov izgled, ukazujući na navodne čudne pojave u njegovom izgledu.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Pogledajte mu vrat, nije čak ni u odelu, šao je ovo? Previše je lenj da nosi odelo? Ili je neuronska mreža?“ napisao je jedan od korisnika na objavi koju je podelila proukrajinska estonska korisnica Regina Bauer.

Ovo su zasad samo spekulacije na društvenim mrežama i nema potvrde da novogodišnji govor nije održao Putin, prenosi Jutarnji pisanje Njuzvika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare