Nestala podmornica Foto: OceanGate Expeditions via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Američka obalska straža saopštila je da su pretrage daljinski upravljanih vozila (ROV) za nestalom podmornicom dosad dale negativne rezultate, ali dodaje da se one nastavljaju.

„Tim trenutno ima pet površinskih sredstava koja traže podmornicu i očekuje da će ih imati 10 koja će tražiti izgubljeno plovilo u narednih 24 do 48 sati. Površinska pretraga je sada otprilike dva puta veća od Konektikata, a podzemna pretraga ide i do dve i po milje duboko“, rekao je danas kapetan Džejmi Frederik

Prema njegovim rečima, nije jasno kakvi su to zvukovi koje je detektovao avion koji pretražuje područje. Frederik kaže da najbolji stručnjaci na svetu analiziraju te zvuke i dodaje da je kanadski avion P-3 čuo neke zvuke i danas, prenosi BBC.

Podmornica Titanic Foto:OceanGate Expeditions/Handout via REUTERS

Stručnjak koji pomaže u potrazi Karl Hartsfild kaže da je vrlo teško utvrditi o kakvim se zvukovima radi.

„Detektovane signale smo poslali najboljim ljudima na svetu koji su ih analizirali i poslali nam ih nazad kako bi rukovodioci istrage doneli odluke. Morali smo eliminisati potencijalne izvore tih zvukova koje potencijalno nije napravila podmornica Titan“, rekao je Hartsfild.

Pročitajte još:

Podsećamo, podmornica „Titan“ u kojoj se nalazi pet osoba nestala je u blizini olupine broda „Titanik“, u srednjem Atlantiku. Kontakt sa malom podmornicom izgubljen je oko sat i 45 minuta nakon što je zaronila u nedelju. U ponedeljak je objavljena procena da je članovima posade ostalo kiseonika za otprilike četiri dana.

Operacija spasavanja je pokrenuta, ali za sada nema traga od podmornice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar