Jakov Milatović i Aleksandar Vučić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Komentari inostranih zvaničnika po pitanju formiranja vlade i popisa stanovništva su neprimereni, jer je Crna Gora suverena, građanska i demokratska zemlja, poručio je predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

„Pitanje formiranja Vlade Crne Gore, kao i pitanje popisa, unutrašnja su pitanja naše države, njenih građana i institucija. Komentare inostranih zvaničnika tim povodom, bez obzira da li dolaze iz SAD, Evropske unije, ili Srbije, smatram neprimerenim. Crna Gora je suverena, građanska i demokratska zemlja“, naveo je Milatović na svom nalogu na mreži X.

Popis stanovništva planiran je da bude održan od 1. do 15. novembra, dok se formiranje vlade očekuje naredne sedmice.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izbora vlasti u Crnoj Gori naveo kako, da bi neko ušao u vladu Crne Gore „mora da kaže sve najgore o Srbiji“ i da u Vladu Crne Gore ne može „neko ko je Srbin i ko nije opsovao Beograd“.

„Kada govore o Crnoj Gori vama pitanje je, primetili ste ljudi morate da biste ušli u vladu Crne Gore, morate da kažete sve najgore o Beogradu jer šta ćete u vladi Crne Gore ako ne kažete sve najgore o Beogradu. Šta je Beograd kriv? Pa zato što tamo žive Srbi“, rekao je Vučić na proslavi 15. godina postojanja Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je komentarisao i popis koji je planiran da se u Crnoj Gori održi od 1. do 15. novembra .

„Pa kad dolazi vreme za popis, ne redovni, nego okasneli – e nemojte da damo popis pošto će Srba da bude više. Šta u stvari hoćete, šta vi svi spolja hoćete? Da zabranite Srbima da se izjasne kao Srbi, da se Srbima izbriše ime i prezime, da Srbi ne smeju da kažu da su Srbi. Nećete taj dan dočekati. Čuvaćemo i Srbiju, ali čuvaćemo i svoj narod“, rekao je između ostalog Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar