Foto: Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia

U proteklih nekoliko godina bilo je mnogo diskusija o tome da li bi princu Hariju i Megan Markl trebalo dozvoliti da koriste svoje titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa pošto više nisu članovi kraljevske porodice.

Otkako su napustili svoje visoke pozicije u kraljevskoj porodici početkom 2020. godine, par se preselio u SAD i sada sklapa unosne poslovne ugovore sa Netfliksom i Spotifajem. Dok im je kraljica Elizabeta II zabranila da koriste „Saseks Rojal“ za svoje komercijalne projekte, oni su zadržali svoje HRH (Vaša visosti) i Saseks titule.

Međutim, bilo je novih tvrdnji da će im te titule biti oduzete nakon njihovih bombastičnih Netfliks dokumentarnih filmova, ali kraljevski stručnjak tvrdi da bi Meganina alternativna titula mogla da natera kraljevske obožavaoce da se češu po glavi – posebno one koji prate nove živote para u SAD.

Megan Markl i princ Hari Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U razgovoru za Rojal bit, Ingrid Sjuard, glavna urednica Madžesti Magazina, tvrdi da ne veruje da će par izgubiti titule.

Rekla je: „Mislim da se ništa neće dogoditi sa titulama, jer, ako izgube svoje titule, Hari je i dalje princ po rođenju, a Megan bi umesto da bude vojvotkinja od Saseksa, bila ‘princeza Henri’… To bi zaista zbunilo Amerikance. Mislim da je verovatno najbolje da to ostavite“.

„Kraljica im je dala titule, neka ih zadrže – oni će ionako biti ‘H i M’. Mislim da je najbolje ostaviti ih, ignorisati ih i pustiti ih da nastave sa tim – što je zaista šta rade palata i kraljevska porodica“.

Harijevo pravo ime je zapravo Henri, međutim kralj Čarls i princeza Dajana najavili su da planiraju da koriste ime Hari svakodnevno kada se on rodi.

Udajom za princa, Megan može uzeti titulu princeze, ali samo sa imenom svog muža. Isto važi i za princezu od Velsa, koja je tehnički bila princeza Vilijam, kao i vojvotkinja od Kembridža kada se pridružila kraljevskoj porodici.

Međutim, otkako ju je njen tast imenovao za princezu od Velsa nakon kraljičine smrti ranije ove godine, Kejt je sada sama po sebi princeza.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, kako Hari nikada neće biti princ od Velsa, Megan nikada neće imati titulu princeze od Velsa.

Sledeća osoba koja će ga koristiti biće partnerka princa Džordža, ali samo kada njegov otac zauzme tron.

Megan i Kejt navele su svoje neobične titule princeze na izvodima iz matične knjige rođenih svoje dece.

Na zvaničnim dokumentima Džordža, Šarlote i Luisa, Kejt je napisala: „Princeza Ujedinjenog Kraljevstva“. Meghan je uradila isto za Arčija i Lilibet.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar