Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/ANDRZEJ LANGE

Petnaest najvećih dužnika u Crnoj Gori čiji su računi u blokadi, imaju ukupan dug prema poveriocima u iznosu od 311 miliona evra, što je trećina duga svih 19.000 blokiranih firmi.

Na desetom mestu, prema podacima Centralne banke, se nalazi i firma predsednika države Mila Đukanovića “Global Montenegro” od koje poveriocu pokušavaju da naplate svojih 11,7 miliona evra.

Njegova firma ne duguje za porez, ali neki poverilac je prinudnu naplatu u iznosu od 12 miliona evra aktivirao u decembru 2020. godine, kada je izborom nove Vlade njegova partija izgubila trodecenijsku vlast, prenose Vijesti.me.

Najveći dužnik je podgorička firma “Barać”, čiji je račun u blokadi 14 godina, a ukupno je dužna 82,7 miliona evra. Njen vlasnik i direktor je Jovana Barać. Na drugom mjestu sa dugom od skoro 59 miliona je građevinska firma “Begrad” Budva, a u blokadi je 13 i po godina. Vlasnici te firme su Igor Barać i Zoran Tomašević.

”Casino Avala” iz Budve već dve godine je u blokadi, a ukupan dug je 21,9 miliona.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vektra Jakić” biznismena Dragana Brkovića duguje poveriocima 20,6 miliona, od čega državi deset miliona. Njen račun je u blokadi sedam godina. Njegova je i “Vektra Boka” sa dugom od 12 miliona, a u neprekidnoj je blokadi četiri godine.

”Adriatic apartmants” iz Podgorice duguje 17,2 miliona, a u blokadi je 14 godina. Vlasnici su Ljiljana Hrnjez, Dragoljub Lekić. Radomir Marić i Vukić Raspopović.

Firma “Cijevna komerc” iz poslovne grupe biznismena Danila Petrovića u neprekidnoj je blokadi tri godine, a duguje 15,2 miliona evra. Veliki dužnici su i druge firme iz njegove grupe “Cijevna hotel group” sa 10,5 miliona i “Cijevna commerc” sa 8,4 miliona.

Među velikim dužnicima su i “SlobŠar&Cok” iz Budve sa 13,6 miliona sa blokadom od 13 godina, “Komp-As” iz Bijelog Polja sa dugom od 11,9 miliona i blokadom od 11 godina, “Montenegro duvan comerc” iz Mojkovca (bivša fabrika duvana) sa dugom od 10,8 miliona, a blokada traje 58 dana…

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar