Miodrag Lekić, Milo Đukanović
Miodrag Lekić, Milo Đukanović Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK/EPA/BORIS PEJOVIC

Poslanici crnogorske parlamentarne većine dostavili su predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću potpise za kandidaturu Miodraga Lekića za mandatara za sastav nove vlade.

U dopisu koji je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić dostavio predsedniku države Milu Đukanoviću se navodi da postoji nesporna parlamentarna većina od 41 poslanika.

Oni pozivaju Đukanovića da, u skladu sa izmenama Zakona o predsedniku, otpočne konsultacije o mandaturu sa predstavnicima partija parlamentarne većine.

Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/ANDRZEJ LANGE

Zakon o predsedniku izmenjen je u parlamentu, nakon što je Đukanović ignorisao prethodni predlog da Lekić bude mandatar, jer je procenio da ovaj predlog za to ne postoji podrška parlamentarne većine.

Đukanović je prošle sedmice izjavio da je potpisao Zakon o predsedniku, čije izmene su drugi put potvrđene u Skupštini Crne Gore, iako ga smatra neustavnim.

POGLEDAJTE JOŠ:

Poručio je, međutim, da neće biti partner u implementiranju tog zakona.

Ukoliko Đukanović, kako je i najavio, ne bude obnovio konsultacije za izbor mandatara, a Lekić ne dobije podršku u parlamentu, biće stvoreni uslovi za raspuštanje Skupštine i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

BONUS VIDEO Institucionalna kriza u Crnoj Gori se nastavlja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar