Sergej Lavrov Foto: EPA-EFE/WILLY KURNIAWAN

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da će zapadne zemlje uskoro izgubiti sposobnost da upravljaju svetskom ekonomijom.

„Preduboko smo zaglibili u ovaj sistem. Skoro sve zemlje u posleratnom periodu, kada su se ovi instrumenti i mehanizmi još uvek smatrali obećavajućim i zadovoljavali ravnotežu interesa svih država, ali proces sagledavanja rizika i pretnji koje su nastajale od takve zavisnosti je veoma, veoma aktivan. Uveravam vas da ćemo u bliskoj budućnosti videti smanjenje sposobnosti Zapada, veoma ozbiljno smanjenje sposobnosti da upravlja svetskom ekonomijom kako on želi. I da li hoće ili ne, moraće da pregovara“, rekao je Lavrov otvarajući sastanak sa liderima ruskih medija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi, kao što smo više puta rekli: nećemo juriti za Zapadom, oni su prekinuli skoro sve odnose. Imamo sa kim da razvijamo saradnju u ekonomiji, u socijalnoj sferi, u kulturnoj, u sportu. A mi ćemo se fokusirati na one koje nas nikada nisu izneverili. I sa kojima smo ponekad postizali veoma težak kompromis, ali kada su oni postignuti, niko nikoga nije prevario. Sa Zapadom je sve upravo suprotno“, zaključio je ministar, prenose Ria novosti.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Život pod bombama u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar