Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV, Anatolii Stepanov / AFP / Profimedia, Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia, AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia,EPA-EFE/SERGEJ BOBYLEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Rusija je spremna da pregovara sa svim stranama uključenim u rat u Ukrajini, rekao je predsednik te zemlje Vladimir Putin za državni kanal Rusija 1, optužujući Kijev i njegove zapadne saveznike da „odbijaju“ da pregovaraju.

„Spremni smo da pregovaramo sa svima o prihvatljivim rešenjima, ali to je na njima – nismo mi ti koji odbijamo da pregovaramo, oni odbijaju“, naglasio je ruski predsednik, prenosi Gardijan.

On je dodao da Rusija deluje u „pravom pravcu“ u Ukrajini jer Zapad, predvođen SAD, pokušava da rascepi Rusiju.

Vladimir Putin Foto:Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„Verujem da delujemo u pravom smeru, branimo naše nacionalne interese, interese naših građana, našeg naroda. I nemamo drugog izbora nego da zaštitimo naše građane“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Međutim, Džon Kirbi, portparol Bele kuće, rekao je da Putin nije „pokazao apsolutno nikakve indikacije da je voljan da pregovara“ o okončanju rata.

„Sve što radi na zemlji i u vazduhu govori o čoveku koji želi da nastavi sa nasiljem nad ukrajinskim narodom“, smatra Kirbi.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO Haos na samitu G20: Rusija gubi i tradicionalne saveznike, Britanija poslala brutalnu poruku Putinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar