Sergej Lavrov Foto: EPA-EFE/BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR

Dok je govorio o iskustvima koja je doživeo tokom poseta zapadnim zemljama, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sa javnosti je podelio svoje utiske o toaletima u Švedskoj.

Pritom nimalo nije skrivao koliko se neugodno iznenadio kad je saznao da će morati posetiti tzv. uniseks WC, koji koriste i žene i muškarci.

„Ono što sam doživeo prošle godine u Švedskoj, tokom sastanka OECD-a (Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj)… Oprostite na detaljima, ali kad sam pitao gde je toalet, pokazali su mi na vrata na kojima je pisalo – WC“, rekao je on, prenosi Jutarnji.hr.

„Pitao sam da li je to ženski ili muški toalet, a oni su mi odgovorili – nama je to sve zajedničko! Nisam mogao verovati, ali baš tako je bilo. Ma nemate pojma koliko je to nehumano – zajednički toaleti – jednostavno nehumano“, ispričao je zgroženi Lavrov.

Njegove izjave izazvale su pravu lavinu podsmeha među korisnicima Tvitera. Jedan je sarkastično napisao „kako je ono što je Lavrov doživeo u Švedskoj zbilja nehumano i puno strašnije od ubijanja nedužnih civila u Ukrajini“.

A u komentarima nije nedostajalo ni fotografija „egzotičnog“ dizajna toaleta iz same Rusije.

BONUS VIDEO: Soba za mučenje u Hersonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare