Foto: SERGEI ILNITSKY/SHAMIL ZHUMATOV /KONSTANTIN ZAVRAZHIN / SPUTNIK /EPA-EFE

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov nazvao je neprijateljskom manifestacijom nalog Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (MKS) za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i napomenuo da je Kremlj miran i da to ne "uzima k srcu". Pored toga, Peskov je otkrio i kako je Putin reagovao kada mu je saopštena vest da je izdat nalog za njegovo hapšenje.

„Toliko otvoreno neprijateljskih manifestacija i prema našoj zemlji i prema našem predsedniku, ako se svaka od tih neprijateljskih manifestacija uzme k’ srcu, verovatno neće biti ništa dobro. Odnosimo se mirno, sve pažljivo snimamo, nastavljamo da radimo. Što je najvažnije, predsednik nastavlja da radi“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje kako je Putin reagovao na odluku MKS, prenosi RIA.

Dmitrij Peskov Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda (MKS), čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je 17. marta nalog za „hapšenje” ruskog predsednika Vladimira Putina i komesarke za decu Marije Lavove-Belove.

PROČITAJTE JOŠ:

Šef Ustavnog odbora Saveta Federacije Andrej Klišas rekao je da ova naredba nema pravne osnove i posledice, a nakon takve apsurdne odluke MKS je krenuo na put samolikvidacije.

Kako je ranije rekao Peskov, pokretanje pitanja MKS-a o „hapšenju” ruskog predsednika je neprihvatljivo, Rusija ne priznaje jurisdikciju ovog suda, a bilo koja odluka Haga je ništavna sa ruske tačke gledišta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar