Ćin Gang i Fu Siaotian Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Američki mediji su objavili šokantne podatke u vezi nedavno smenjenog šefa kineske diplomatije Ćin Ganga i poznate televizijske voditeljke Fu Ksiaotian, sa kojom je, prema tim informacijama u strogoj tajnosti dobio dete uz pomoć surogat majke koja je održavala trudnoću u Sjedinjenim Državama.

Kako je nekoliko njenih prijatelja, pod uslovom anonimnosti, potvrdilo za američki CNN, znali su da je Ksiaotian dobila dete surogat majčinstvom, ali nisu imali predstavu o tome ko bi mogao da bude otac deteta.

Foto:EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Tokom prošle nedelje, Volstrit žurnal je došao do ekskluzivnog saznanja da je pravi razlog smene Ganga sa mesta ministra spoljnih poslova to što je interna istraga Komunističke partije otkrila da je ministar bio u vanbračnoj zajednici u kojoj ima i dete, i da ga je dobio dok je bio na funkciji kineskog ambasadora u Vašingtonu.

Kako je saznao Volstrit žurnal, kineski zvaničnici su prošlog meseca obavešteni o istrazi o šefu diplomatije i rečeno im je da je formalni razlog za Gangovu smenu „problem sa životnim stilom“, termin koji se obično koristi za seksualno nedolično ponašanje.

Imena žene i deteta im tada nisu saopštena.

Istraga je u toku kako bi se ispitalo da li su navodna afera i bilo koje druge radnje koje je Gang mogao da preduzme mogle da utiču na nacionalnu bezbednost Kine.

Foto:EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Jun Sun, direktor kineskog programa u istraživačkom centru Stimson centra u Vašingtonu, rekao je da afera nije neuobičajena u kineskoj politici, ali da nema mnogo poznatih slučajeva u kojma su visoki zvaničnici dobijali decu u takvim vezama.

Sun je primetio da je smena Ganga zbog afere to bio jedinstven slučaj – jer nijedan kineski lider nije udaljen sa položaja samo zbog afere.

Misteriozni nestanak

Inače, glasine o navodnoj Gangovoj aferi sa Ksiaotian se mesecima provlače kroz teško cenzurisane kineske medije, a sve je počelo kada je diplomata prvi put nestao iz očiju javnosti u junu.

Ksiaotian je stekla slavu time što je vodila TV program Feniks „Razgovaraj sa svetskim liderima“, u kojoj je intervjuisala brojne političare, uključujući Ganga u trenutku kada je bio kineski ambasador u Vašingtonu.

Kako je otkrio prijatelj poznate kineske voditeljke, njih dvoje su se upoznali 2010. godine, nakon što je ona diplomirala na master programu na Univerzitetu Kembridž i počela da radi u londonskom birou Fonik TV-a, dok je Gang bio zaposlen u kineskoj ambasadi u Velikoj Britaniji.

Spojilo ih je to što su se kretali u istim društvenim krugovima u Londonu. Međutim, oni su stupili u vezu skoro deset godina kasnije u Pekingu.

Njihova sreća ipak nije dugo potrajala, budući da je Gang nakon stupanja na mesto ministra počeo da ograničava kontakt sa njom, što je prema rečima prijatelja voditeljke, nju to nagnalo da nagoveštava njihovu vezu na društvenim mrežama.

U martu ove godine, na dan kada je imenovan na mesto ministra, ona je objavila fotografiju na kojoj je po prvi put otkrila lice deteta, uz komentar: „Pobednik“.

U prethodnoj objavi istog dana navela je da otac bebe nije Amerikanac i da se ona i njeno dete uskoro vraćaju u Kinu.

Raskošan način života

Sumnju u javnosti izazvalo je i neobjašnjivo bogatstvo Ksiaotian. Ona je na mrežama objavljivala fotografije svojih privatnih putovanja avionom i luksuzne rezidencije u bogatom priobalnom predgrađu Kalifornije.

Jedan od njenih poznanika sa kojima je CNN razgovarao, rekao je da takav način života nije mogla da finansira od svoje plate, ali i da nisu mogli da joj ga priušte ni njeni roditelji – majka joj je učiteljica u rodnom gradu Čongkingu, a otac radnik na menadžerskoj poziciji u proizvodnom pogonu.

Qin Gang Foto: THOMAS PETER / AFP / Profimedia

Apsurdno, ona je živela u priobalnoj rezidenciji u Orindžu u Kaliforniji, koja se 2021. godine izdavala za 55.000 dolara mesečno.

Poseduje osam spavaćih soba, otvoreni bazen i đakuzi.

Nestanak sa mreža

Ipak, iako se nije libila da otkriva svoj privatni život na mrežama, pre nekoliko meseci je naprasno nestala sa njih. Naime, njena poslednja objava datira od 11. aprila, i nastala je po povratku u Kinu.

Prema evidenciji letova koju je CNN dobio od Federalne uprave za avijaciju, privatni avion Fu Gulfstream G650 uzleteo je iz Los Anđelesa 10. aprila i zaustavio se oko sat vremena da napuni gorivo na međunarodnom aerodromu Enkoridž na Aljasci, pre nego što je sleteo u Peking 11. aprila.

Ona se tada, u objavi koju je na mrežama, prisetila kako je pre godinu dana letela istim tim avionom.

Pročitajte još:

„Pre nešto više od godinu dana, isti ovaj avion je sleteo u kišnu prolećnu noć u Vašingtonu, gde su cvetovi trešnje tiho cvetali“, napisala je ona uz fotografiju aviona prizemljenog na Aljasci.

Upravo tokom tog putovanja u Vašington intervjuisala je svog vanbračnog partnera.

Podaci o letovima pokazuju da se 18. marta 2022. avion zaustavio oko sat vremena u Majamiju nakon polaska iz Los Anđelesa i pre sletanja u Vašington – neuobičajena stanica za čarter letove između dva grada.

„To putovanje je bilo radi intervjua i tada nisam znala da će to biti moje poslednje snimanje emisije ‘Razgovor sa svetskim liderima’. Posle godinu dana, ponovo se ukrcavam u avion, takođe polećem iz Los Anđelesa, ali ovog puta sa mojim sinom. Ovog puta, odredište je – ‘napred'“, napisala je voditeljka u objavi koja je kreirana 10. aprila.

BONUS VIDEO Džepni parkovi – novi hit severoistočne Kine