Foto:Screenshot/Twitter/@WAFB

Pojavio se snimak na kojem se vidi 19-godišnja studentkinja kako napušta bar Baton Ruž i trči preko parkinga da bi ušla u auto sa četvoricom muškaraca – od kojih su je dvojica silovala, pre nego što ju je automobil udario i ubio.

Medison Bruks, koja je studirala na Državnom univerzitetu Luizijane, umrla je u ranim satima 15. januara.

Pila je od 22 sata uveče u baru u okrugu Tigerland u Baton Ružu – oblasti nazvanoj po brojnoj studentskoj populaciji i maskoti univerzitetskog tigra.

Na snimku nadzornih kamera, naizgled snimljenom preko puta, vidi se da Bruks napušta bar u 1.50 ujutro.

Ona trči preko parkinga iza četiri muškarca i čini se da grli jednog od njih. Grupica tada nestaje iz vidokruga kamera.

Bar u kojem je bila ozloglašeno je mesto za maloletničko piće i nasilje, a u utorak mu je suspendovana dozvola za alkohol.

U četvrtak su rekli da je devojka ušla u bar sa lažnom ličnom kartom i insistirali da joj nisu poslužili alkohol u poslednjih sat vremena.

„Iako je ušla u bar sa lažnom identifikacijom, nije je poslužena niti je pila bilo kakvo piće barem tokom poslednjih sat vremena koliko je bila u baru“, rekao je Kris Peret, advokat vlasnika bara Darina Adamsa.

Foto: Instagram/madibrooks

Bar je dobrovoljno predao sve snimke video-nadzora EBRSO-u (Kancelariji šerifa Istočnog Baton Ruža) i u potpunosti je sarađivao sa istražiteljima EBRSO-a od kada su prvi put kontaktirani i zamoljeni da pomognu u nedelju, 15. januara.

„Takođe, bar se obratio direktno predsedniku LSU Tejtu kao odgovor na njegov poziv na akciju i radujemo se što ćemo se uskoro sastati sa njim i njegovim timom kako bi zajedno radili na rešavanju problema u njegovom nedavnom saopštenju za javnost“, navodi se.

Sedamnaestogodišnji mladić, koji nije identifikovan, optužen je za silovanje trećeg stepena, zajedno sa Kaivonom Vašingtonom (18).

Vašingtonov ujak Everet Li (28) i njegov prijatelj Kejsen Karver (18) takođe su uhapšeni i optuženi kao saučesnici u silovanju trećeg stepena.

Tri odrasle osobe su sada puštene iz zatvora, a 17-godišnjak ostaje u pritvoru. Izricanje kazna je odloženo za februar.

Vašington je pušten kasno u sredu nakon što mu je dan ranije na sudu određena kaucija od 150.000 dolara. Optužen je za silovanje trećeg stepena, koje se u Luizijani često koristi kada je žrtva previše pijana da bi rekla ne. Li i Karver su pušteni na slobodu u utorak, sa kaucijama od 75.000 dolara i 50.000 dolara.

Madi Brooks Foto:Facebook

Tužilac Stjuart Teirort rekao je na saslušanju u utorak da će država tražiti proširene optužbe za silovanje u prvom stepenu i planira da sazove veliku porotu u tom slučaju.

Statut Luizijane o silovanju prvog stepena predviđa obaveznu doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Sva trojica odraslih osumnjičenih pojavili su se na sudu putem video veze i naloženo im je da ostanu u kućnom pritvoru i da nose monitore na gležanjevima.

Na snimku nadzorne kamere iz bara i obližnjih preduzeća vidi se kako Bruks stiže u bar u 22.06. Karver, Li, Vašington i tinejdžer stigli su u 22.18.

Policajci u izjavi kažu da je u 1 ujutro Bruks viđena kako sedi na stolici pored šanka pre nego što se spotakla, i da je ustala uz pomoć muškaraca.

U 1.34 je viđena kako sedi na klupi pored ulaznih vrata pre nego što je ponovo pala, a tinejdžer joj je prišao, skinuo joj kapu i pomagao joj da stane na noge.

Grupa je viđena kako izlazi iz bara u 1.49 sati, a vozilo je poslednji put viđeno u 1.59 sati.

PROČITAJTE JOŠ:

Karver je rekao policiji da su i 17-godišnjak i Vašington imali seks sa žrtvom na zadnjem sedištu automobila.

Karver, koji je upravljao vozilom, rekao je policajcima da je pitao Bruks gde su joj prijatelji, ali je ona rekla da ne zna i da je izgledala ‘pijano’.

Dodao je da je Bruks dala „usmeni pristanak pet puta“ 17-godišnjakinju pre nego što je imao seks sa njom u zadnjem delu automobila. Vašington je potom izašao iz vozila, pre nego što se zamenio sa tinejdžerom da bi imao seks sa Bruks.

Bruks je izbačena iz auta posle manje od deset minuta vožnje. Kako navodi, devojku je kasnije udario drugi automobil oko 2:50 ujutro.

Mrtvozornik je potvrdio da je uzrok smrti „višestruke traumatske povrede, drugi sudar motornog vozila i pešaka“ – što znači da je ostala nesposobna na mestu događaja, ali da je umrla u bolnici.

Obdukcija je otkrila da je Bruks imala „povrede koje su u skladu sa prethodnim analnim seksualnim napadom“, kao i povrede od sudara.

Za sada se ne saopštavaju dalje informacije, a policija je potvrdila da vozač vozila koji je udario devojku neće biti optužen.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar