Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN

Ako predsednik Rusije Vladimir Putin odluči da učestvuje na predsedničkim izborima 2024. godine, niko se sa njim neće moći nositi, rekao je u ponedeljak portparol Kremlja Dimitrij Peskov, prenosi Hina.

„Predsednik još nije objavio svoju kandidaturu, ali ako pretpostavimo da će biti kandidat, tada je skoro očigledno da neće imati ozbiljnog suparnika“, rekao je Peskov.

On je istakao da Putin „uživa apsolutnu podršku stanovništva“.

Putin već dve decenije dominira Rusijom, bilo kao predsednik ili premijer, ističući kao svoj uspeh stabilizovanje velike ruske nacije nakon haosa koji je zavladao zemljom kao posledica propasti SSSR-a 1991, prenosi N1.

Međutim, njegova odluka da 24. februara 2022. u Ukrajinu pošalje desetine hiljade vojnika predstavlja do sada najveći izazov njegovoj vladavini.

Taj je potez izazvao najozbiljniju konfrontaciju sa zapadom od Kubanske krize 1962. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Kineski predsednik Si Đinping rekao je Putinu u martu da je uveren da će Rusi podržati šefa Kremlja na sledećim predsedničkim izborima.

Ankete pokazuje veliku popularnost Putina, a u avgustu anketa je pokazala da sadašnji predsednik uživa podršku 80 odsto ispitanika, više nego pre rata u Ukrajini.

Ona takođe pokazuju da 70 odsto ispitanika podržava rusku vojnu intervenciju u Ukrajini. Opozicija i zapad tvrde da se tim anketama ne treba verovati.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar