Izrael Palestina rat Gaza Foto:EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Jedan novinar je poginuo a šest je ranjeno danas kada je izraelski projektil pao na grupu međunarodnih novinara koji su izveštavali o sukobima na izraelskoj granici sa južnim Libanom.

Novinar AP-a na licu mesta video je telo poginulog novinara i šestoro koji su ranjeni, od kojih su neki u kolima hitne pomoći odvezeni u bolnice. Snimci sa mesta pokazuju izgorelo vozilo.

Novinar Frans presa sa lica mesta ranije je javio da je više novinara ranjeno večeras u izraelskom napadu na jug Libana. On je rekao da su rakete pale na sektor gde se nalazila grupa novinara iz najmanje tri različita medija u pograničnom selu Alma al Šab.

Artiljerijska vatra dogodila se tokom razmene vatre duž libansko-izraelske granice između izraelske vojske i pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah.

Na libansko-izraelskoj granici dolazilo je do sporadične razmene vatre od subotnjeg napada militantne palestinske grupe Hamas na jug Izraela, iz pojasa Gaze.

Katarska televizija Al Džazira javila je da su dvoje njihovih novinara Eli Brakja i Karmen Džukader među ranjenim. AP ne navodi druge medije čiji novinari su poginuli ili ranjeni dok ti mediji sami ne izdaju javna saopštenja o tome.

Novinari iz celog sveta pristižu u Liban gde se strahuje da bi mogao da izbije rat između Hezbolaha i Izraela.

Opširnije pratite u našem lajv blogu.

BONUS VIDEO – Veković: Sukob Izraela i Palestine određuje i religija – teritorija je sveta zemlja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar