Princ Čarls i princ Hari. Foto: Leon Neal/Pool via REUTERS

Princ Hari će u memoarima koji izlaze sledećeg utorka otkriti do sada nepoznate detalje iz kraljevske palate i izneti šokantne tvrdnje o svojoj porodici. Neke od priča su već "procurile" u javnost, a jedna od priča tiče se i odnosa sa njegovim ocem, kraljem Čarlsom III, koji prema Harijevim rečima nije uvek bio pozitivno nastrojen prema njemu.

Naime, princ Hari je otkrio da se najneprijatnije iskustvo dogodilo tokom posete jednoj bolnici. Tada su on i njegov otac Čarls držeći se za ruke prošli kroz odeljenje za psihijatriju. Tu se nalazio čovek koji je tvrdio da je Princ od Velsa, piše Dejli Mejl.

Kako navodi Hari, Čarls je tada mahnuo prstom prema pacijentu i rekao „ja sam princ od Velsa“ samo da bi čovek „odgovorio istim gestom“.

Prema vojvodinim rečima, Čarls se tada iz čista mira grubo našalio sa njim.

„Ko zna da li sam ja uopšte tvoj pravi otac? Možda je tvoj otac zaista u Brodmuru, dragi moj sine“, rekao mu je Čarls.

Hari ističe da je ova šala bila krajnje „neukusna“ obzirom da su se tada Britanijom širili tračevi da je Harijev pravi otac Džejms Hjuit.

Inače, Hjuit je bio u petogodišnjoj vezi sa princezom Dajanom kada je bio mladi konjički oficir, od 1986. do 1991. godine. To je potvrdila i princeza od Velsa tokom sada već ozloglašenog intervjua sa novinarom Martinom Baširom. Harijeva sličnost sa vojnim oficirom izazvala je tračeve da je on „proizvod afere“.

Foto: EPA/PHILIPPE HUGUEN / POOL

Inače, ovo je samo jedna od Harijevih šokantnih tvrdnji koje je izneo u memoarima pod naziviom „Spare“. Knjiga bi trebalo da se pojavi u Velikoj Britaniji tek u utorak ujutro, ali su razni odlomci već procurili u štampu.

Pročitajte još:

Mejl onlajn otkriva da prvo poglavlje počinje nakon sahrane princa Filipa u aprilu 2021. godine, gde on opisuje susret sa svojim ocem i bratom u krugu zamka Vindzor, blizu Frogmor kolibe, gde borave Saseksi kada su u Velikoj Britaniji.

BONUS VIDEO Marija Ratković: Kraljevska porodica uliva stabilnost u nesigurnim vremenima