Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH, BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, EPA-EFE/ANDY RAIN

Princ Hari je u svojim memoarima tvrdio da su on i Vilijam "molili" svog oca Čarlsa da se ne oženi Kamilom nakon smrti princeze Dajane, strahujući da će ona biti njihova "zla maćeha", otkriva danas Mejl onlajn.

U svojoj eksplozivnoj autobiografiji, pod naslovom ‘Spare’ (Rezerva), vojvoda od Saseksa navodi da on i njegov brat nisu hteli da stanu na put vezi tadašnjeg princa od Velsa, već su ga zamolili da se ne ženi, nazivajući Kamilu ‘Druga žena’.

Čarls je pokušao da pridobije svoje sinove pre nego što je zamolio javnost da prihvati Kamilu, tvrdi se u knjizi. Hari kaže da je prvi put susret bio kao ‘injekcija’, napisavši: „Zatvori oči i nećeš ni osetiti“.

Vojvoda je rekao: „Sećam se da sam se pitao… da li bi bila okrutna prema meni; kad bi ona bila kao sve zle maćehe u pričama“.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

U svojoj knjizi, Hari takođe naziva Vilijama svojim ‘arhineprijateljem’ i njegovom ‘polarnom suprotnošću’ i opisao trenutak kada mu je rečeno da je Dajana mrtva, otkriva Mejl onlajn.

Hari optužuje svog starijeg brata da je bio ‘agresor’ tokom Megzita, tvrdeći da je njihova veza postala toliko napeta i oštećena da bi se princ od Velsa samo ‘mrštio’ na njega.

Vojvoda otkriva da je održao tajni sastanak sa Vilijamom i Čarlsom nekoliko sati nakon sahrane princa Filipa u aprilu 2021. – blizu groba kralja Edvarda VIII i Volis Simpson – ali je rekao da ga otac i brat nisu slušali i tvrdi da nisu razumeli je emigrirao.

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Njegovi napadi na Vilijama i Čarlsa otkriveni su na početku španske verzije njegove knjige ‘Spare’. Tamo se knjiga zove „En La Sombra“, što se prevodi kao „U senci“, a počinje posvetom: „Za Meg, Arčija i Lili… i, naravno, moju majku“.

PROČITAJTE JOŠ:

Knjiga bi trebalo da se pojavi u Velikoj Britaniji tek u utorak ujutro, ali su razni odlomci već procurili u štampu.

Mejl onlajn može otkriti da prvo poglavlje počinje nakon sahrane princa Filipa u aprilu 2021. godine, gde on opisuje susret sa svojim ocem i bratom u krugu zamka Vindzor, blizu Frogmor kolibe, gde borave Saseksi kada su u Velikoj Britaniji.

Hari, koji svog brata naziva „Vili“ u celoj knjizi, kaže da je došao u Britaniju da se oprosti od vojvode od Edinburga, ali je takođe zatražio „tajni sastanak sa mojim starijim bratom i ocem“. Otkrio je i da ga je baka kraljica zvala u SAD da mu kaže: „Hari… deda je preminuo“.

Princ opisuje čekanje blizu grobova bivšeg kralja Edvarda VIII i njegove supruge Volis Simpson, zbog koje se odrekao prestola, i razmišlja o tome šta bi oni mislili o njegovom sukobu sa porodicom.

Ali Hari kaže, čim je video Vilijama i Čarlsa kako ulaze, rekao je da je znao da su tamo radi ‘duela’ a ne pomirenja. Tvrdi da su ga prekidali svaki put kada je pokušao da objasni.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare