Foto: EPA-EFE/ANDREW BOYERS / POOL, EPA-EFE/BRIAN SNYDER / POOL,EPA-EFE/NEIL HALL

Kralj Čarls III je zamolio svoje sinove Vilijama i Harija da njegove "poslednje godine ne čine bednim", navodi se u procurelom izvodu iz knjige vojvode od Saseksa.

U odlomku iz Harijeve dugoočekivane autobiografije ‘Spare’, koji je procurio u listu Gardijan, vojvoda priča o sastanku sa svojim ocem i bratom nakon sahrane princa Filipa u aprilu 2021. godine.

U memoarima koji govore o svemu, koji bi trebalo da budu objavljeni početkom sledeće nedelje, on se seća da je Čarls stajao između njega i Vilijama ‘gledajući u njihova zajapurena lica’.

Hari zatim citira svog oca koji je rekao: „Molim vas, momci, ne činite moje poslednje godine bednim“.

Princ Hari je ranije dao uvid u odnos sa svojim ocem, uključujući i 2017. godinu, kada je kao gost uređivao program Tudej na BBC Radiju 4.

Tokom intervjua sa svojim ocem, princ Hari je otkrio da će njih dvojica pričati „satima i satima“ o Čarlsovoj strasti prema okolini i s ljubavlju ga je nazvao „tatom“.

Takođe je otkrio kako ceni mišljenje svog oca rekavši: „Sada sam na kraju više čuo tvoj mozak nego ikada“.

Iste godine, dva princa su odala počast svom ocu što je bio „tu za njih“ nakon smrti princeze Dajane, tokom BBC-jevog dokumentarca povodom 12. godišnjice njene smrti.

Oba princa su boravila u Balmoralu sa svojim ocem 1997. godine, kada je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, a na princu Čarlsu je bilo da saopšti vest svojim sinovima.

Hari je za svog oca rekao: „Jedna od najtežih stvari koju roditelj mora da uradi jeste da kaže vašoj deci da je drugi roditelj umro“.

„Kako se nosite sa tim, ne znam. Ali, znate, bio je tu za nas. On je bio jedan od dvoje preostalih“, navodi Hari tada.

„Trudio se da da sve od sebe i da se pobrine da budemo zaštićeni i zbrinuti, ali je i on prolazio kroz isti proces tugovanja“, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Princ Hari se 2018. oženio Megan Markl u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru, tokom čega je princ Čarls prošetao sa vojvotkinjom od Saseksa do oltara.

Venčanje je održano samo nekoliko nedelja pre nego što je princ od Velsa proslavio svoj 70. rođendan na specijalnoj zabavi u bašti Bakingemske palate.

Tokom proslave, vojvoda je održao dirljiv govor odajući počast svom ocu. Ali do kraja 2019. postojali su znaci da je njihova veza počela da se raspada.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare