Izbori u Turskoj Foto:REUTERS/Umit Bektas

Na osnovu obrađenih 82,54 odsto biračkih mesta, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osvojio je 50,3 odsto glasova, dok je glavni kandidat opozicije Kemal Kiličdaroglu osvojio 43,91 procenata glasova, javlja CNN Turk, pozivajući se na podatke agencije Anadolija.

Kako navode pojedini mediji, razlika u procentima između Erdogana i Kiličdaroglua nastavlja da pada, prenosi Index.hr.

Izbori u Turskoj Foto:REUTERS/Umit Bektas

Treći kandidat na predsedničkim izborima Sinan Ogan osvojio je 5,31 odsto glasova. Na parlamentarnim izborima, Erdoganova koalicija ima 51,18 odsto, dok opozicija ima 34,12 odsto.

Erdoganova Stranka pravde i razvoja (AKP) osvojila je 36,41 odsto glasova, dok je Kiličdarogluova Republikanska narodna stranka (CHP) osvojila 24,17 procenata glasova.

PROČITAJTE JOŠ:

Erdoganove pristalice slave

Ispred sedišta Partije pravde i razvoja (AK Partija) predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Istanbulu u nedelju uveče, počelo je da se slavi, pošto su preliminarni rezultati počeli da pristižu, prenosi CNN.

Foto: UMIT BEKTAS / AFP / Profimedia

Grupa muškaraca ispred sedišta AK partije udarala je u bubnjeve i puštala muziku na ulici.

Jedan je napravio gest rukom za tursku ekstremno desničarsku nacionalističku grupu Sivi vukovi dok su automobili prolazili.

Kemal Kilicdaroglu Redžep Tajip Erdogan Foto:Tanjug/AP Photo/Ali Una/REUTERS/Umit Bektas/REUTERS/Dylan Martinez

Rojters: Oba tabora kažu da je verovatno da je drugi krug verovatan

Rojters navodi da izvori iz vladajuće stranke AKP predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i CHP njegovog opozicionog rivala Kemala Kiličdaroglua kažu da na osnovu dosadašnjih rezultata, nijedan od njih verovatno neće preći prag od 50 odsto potreban za potpunu pobedu.

Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Sa 75 odsto prebrojanih glasova, državna novinska agencija Anadolija ima Erdogana na 50,76 odsto i Kılıčdaroglua na 43,43 odsto. Privatna agencija Anka takođe ima Erdogana ispred, ali sa mnogo manjom razlikom.

BONUS VIDEO: Predsednički izbori u Turskoj: Erdogan glasao u Istanbulu, Kiličdaroglu u Ankari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar