Nikol Pašinjan Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN

Jermenski premijer Nikol Pašinjan bio je upoznat sa antiterorističkom operacijom Azerbejdžana, izjavio je u Njujorku turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Govoreći o situaciji u Nagorno Karabahu, Erdogan je juče novinarima na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija rekao da je jermenska strana više puta ignorisala upozorenja.

„Oružane snage Azerbejdžana su prvog dana uništile 90 odsto ciljeva“, rekao je predsednik Turske, preneo je Telegram kanal turske TV „TRT“.

Dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha, naseljenom pretežno Jermenima, postignut je u sredu uz posredovanje ruskog mirovnog kontigenta, saopštile su lokalne vlasti i azerbejdžanski zvaničnici.

PROČITAJTE JOŠ

Dogovorom je predviđeno povlačenje jermenskih vojnih jedinica i opreme iz Nagorno-Karabaha, kao i razoružavanje lokalnih odbrambenih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Dan ranije Azerbejdžan je pokrenuo vojnu operaciju u Nagorno-Karabahu i upotrebio jaku artiljerijsku vatru na tamošnje jermenske položaje. Lokalni zvaničnici su rekli da su u tim napadima ubijene i povređene na desetine ljudi.

BONUS VIDEO Snimci napada iz Azerbejdžanskih dronova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar