Foto: Privatna arhiva

Porodica ubijene petogodišnje Ejpril Džouns podelila je sa javnosti tugu koju oseća deceniju nakon mučnog zločina.

Mala Ejpril je oteta u blizini svog doma u Velikoj Britaniji u oktobru 2012. godine. Nakon toga je usledila potraga i lični apel tadašnjeg britanskog premijera Dejvida Kamerona.

Stotine dobrovoljaca je učestvovavalo u potrazi zajedno sa policajcima, ali telo nesrećne devojčice nikada nije pronađeno.

Mark Bridžer (46), uhapšen je i na kraju je osuđen za ubistvo devojčice.

Sudija ga je opisao kao „pataloškog lažova“ i „pedofila“, a osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, što znači da ne bi trebao nikada da bude pušten na slobodu.

Foto: Privatna arhiva

Sada, deset godina nakon zločina, Ejprilina porodica je dokumentarcu Kanala 4, progovorila o tome da je muče misle o tome šta je Bridžer uradio njihovoj devojčici.

„On ju je zlostavljao“, rekla je Ejprilina mama Koral. „Našli su njenu DNK na njegovim pantalonama. Onda mislimo da ju je raskomadao i spalio, posle svega što joj je uradio“, navela je ona.

Policija je otkrila uznemirijuće slike dece na Bridžerovom laptopu, od kojih su neke bile pornografske. Takođe je pristupio slikama Holi Vels i Džesike Čapman, koje je ubio Ijan Hantli u Sohamu 2002. godine.

Foto: Privatna arhiva

Ejprilina sestra Džez, takođe je učestvovala u dokumentarcu i govorila je o tome kako je Bridžer imao slike nje i Ejpril na njegovom kompjuteru.

Takođe je pokušao da komunicira sa Džez preko Fejsbuka.

„Pokušao je da me doda za prijatelja i ja sam pitala tatu ko je to“, priseća se ona.

Jedan pravac istrage je bio usmeren ka tome da je Bridžer možda bio opsednut Džezom i da je kidnapovao Ejpril samo da bi joj se približio. Ta teorija nikada nije dokazana.

„Od toga mi se koža ježi. Ne želim da razmišljam o tome. Želim da verujem da je bila na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, ali da je to bio slučaj, zamenila bih mesta sa njom milion puta“, navela je Džez.

Nakon suđenja Bridžeru, otkriveno je da je u zatvoru priznao da je Ejprilino telo bacio u reku koja protiče pored njegove kuće.

Policija sumnja u njegove tvrdnje i veruje da je posmrtne ostatke razbacio po selu u blizini svoje kuće.

Forenzičar je rekao da su fragmenti ljudskih kostiju koji pripadaju „mlađoj osobi“ pronađeni u kaminu Bridžerovog doma.

Krv je takođe otkrivena na nekoliko mesta u kući koja je poklapana sa Ejprilinom DNK, zbog čega je optužen za ubistvo.

U vreme njene otmice, i dok su hiljade tražile malu Ejpril, usred apela širom zemlje, Džez se prisetila da je osetila strah da je njene sestre već nema.

„Imala sam osećaj. Sećam se da sam stajala napolju kasnije te noći i rekla, mislim da je to bilo mom tati: ‘Ona se ne vraća kući.’ Nadala sam se da grešim. Nadala sam se da će se samo igrati u nečijoj kući, ali znala sam“, rekla je.

Godinama kasnije, Džez je rekla da je porodica potpuno uništena ovim ubistvom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kada je otišla, sve se jednostavno srušilo- Naša porodica je bila razbijena. Sada je bolje, ali od te noći nisam imala majku. Upravo sam izgubila sestru, a onda i majku“, rekla je ona i dodala:

„Morala sam da odrastem preko noći. Bila sam sama, zaista, pokušavala sam da se brinem o svom mlađem bratu, pokušavala sam da pomognem svom tati“.

Džez se angažovala na višegodišnjoj terapiji kako bi se suočila sa problemima koji su naslali iz ubistva njene sestre.

Nedavno se verila, ima tri posla i kaže da se stvari popravljaju u njenim porodičnim odnosima.

„Sada imamo dobar odnos. I dalje je gore-dole, ali možda više kao normalan odnos majka/ćerka. Ovako je otprilike četiri i po godine. Ali šest godina nismo uopšte imale nikakvu vezu“, zaključila je.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar