Foto: Privatna arhiva, EPA-EFE/METROPOLITAN POLICE HANDOUT

Mlada Poljakinja koja tvrdi da je Medlin Meken nije nestala Britanka, pokazali su rezultati DNK analize.

Džulija Vendel, koja se takođe zove Džulija Faustina ili Džulija Vandelt, dospela je na naslovnice nakon što je rekla da bi mogla biti Medlin zahvaljujući sličnostima u njihovu izgledu.

Medlin je nestala 2007. kada je imala tri godine dok je sa porodicom bila na odmoru u Portugalu. Detektivi su otad potrošili milione pokušavajući da otkriju šta se dogodilo devojčici.

Džulija je uradila DNK test kako bi saznala više o svom identitetu i rezultati su konačno stigli nakon nedelja čekanja. Rezultati njenog DNK testa sada su potvrdili da ona nije nestala devojka, već pokazuju da je iz Poljske, s nešto litvanskog i rumunskog porekla, prenosi Dnevnik.hr.

Foto: Privatna arhiva

„Ona je apsolutno 100 odsto iz Poljske“, rekla je dr. Fia Johanson, privatni istražitelj, pa je dodala da je mali postotak Litvanke i Ruskinje, ali rezultati testa pokazuju da je Poljakinja.

Dr. Johanson rekla je da Džulijin trud nije bio uzaludan i da je njena potraga za odgovorima pomogla da se potraga za Medlin pomeri napred, piše Miror.

„Džulija je barem naterala istražitelje da pokrenu slučaj Meken“, rekla je ona.

Džulija se nedavno pojavila u popularnom američkom šou Dr. Fil kako bi razgovarala o svojim uverenjima da bi ona mogla biti Medlin. Raspravljala je o svojim ranim sećanjima i pokazala slike sebe kao deteta kako bi pokušala podupreti svoje tvrdnje.

PROČITAJTE JOŠ:

Džulijini roditelji u Poljskoj od samog početka insistiraju na tome da je ona njihovo biološko dete i poriču da je oteta.

„Za nas kao porodicu očito je da je Džulija naša ćerka, unuka, sestra, rođaka, sestrična… Imamo uspomene, imamo fotografije. I Džulija ima te fotografije, sama ih je ponela iz porodične kuće s rodnim listom, kao i brojna otpusna pisma iz bolnice. Uvek smo pokušavali razumeti sve situacije koje su se događale s Džulijom – pretnje, njene laži i manipulacije, aktivnosti na internetu. Internet neće zaboraviti, a očito je da Džulija nije Medi. Očajni smo zbog trenutne situacije“, izjavili su roditelji te devojke.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar