Harkov Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Jedno dete je poginulo, a najmanje 16 osoba je povređeno jutros u ruskim napadima na Harkov, saopštile su ukrajinske vlasti.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov napisao je na Telegramu da je dete pronađeno ispod ruševina stambene zgrade i izrazio saučešće roditeljima i rođacima, prenosi Interfaks Ukrajina.

Načelnik Harkovske oblasti Oleh Sinehubov naveo je da je preminuo 10-godišnji dečak, prenosi Unian.

Harkov Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

„Pod ruševinama je pronađeno je 10-godišnje dete, dečak je, nažalost, poginuo. Prema prvim informacijama, povređeno je 16 osoba, među kojima i dete od 11 meseci. Spasioci rade na mestu udara, raščišćavaju ruševine“, naveo je Sinehubov.

Policija Harkovske oblasti saopštila je da su u Harkovu jutros zabeležena dva pogotka i da je, prema preliminarnim podacima, reč o ruskim projektilima tipa Iskander.

Donjeck i Harkov gradovi koji su najviše nastradali u ratu
Foto: AP/printscreen

Ukrajinski mediji izvestili su da se u Harkovu jutros čuju eksplozije, a u trenutku prvih izveštaja o napadima na tom području nije bilo upozorenja o vazdušnom napadu.

U jučerašnjem ruskom napadu na civilne objekte na istoku Ukrajine poginula je najmanje 51 osoba, uključujući šestogodišnjeg dečaka, izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko.

Pročitajte još...

U ranim popodnevnim satima u četvrtak pogođeni su kafe i prodavnica u selu Hroza, u oblasti Harkov, u trenutku kada je tamo bilo mnogo civila. U bolnicu je posle napada smešteno sedam osoba.

Moskva za sada nije komentarisala događaje u Horzi.  Rusija negira da napada civilne ciljeve u Ukrajini.

BONUS VIDEO Masakr kakav Ukrajina ne pamti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar