Foto:HAK i HAC

Nakon što je oko devet sati zbog požara na teretnom vozilu bio prekinut saobraćaj na autoputu A1 Zagreb-Ploče-Karamatići u smeru Dubrovnika, sada se na tom delu vozi jednom trakom, a kolona automobila duga je oko sedam kilometara, saopštio je Hrvatski autoklub (HAK).

Prema informacijama karlovačke policijske uprave, oko 8.30 zapalio se kamion na zaustavnoj traci, 600 metara pre odmarališta Modruš. Saobraćaj se odvijao trakom za preticanje, ali zbog velikog dima oko devet sati je obustavljen.

Prema prvim informacijama, povređenih nema ali teretno vozilo je bilo u plamenu i nastala je velika materijalna šteta. Saobraćaj autoputem je bio zatvoren u smeru juga do 9.24 časova i išao je obilaznicom.

Foto:HAK i HAC

Zbog saobraćajne nesreće prekinut je i saobraćaj na državnom putu DC36 Popovača-Sisak između mesta Potok i Stružec, javlja HAK. Na autoputu je i političar iz stranke Fokus Davor Nađi. Prema snimku koji je objavio, vidljivo je da je saobraćaj skroz blokiran u tom trenutku.

Pročitajte još...

Stvoren je hitni koridor, a kako je napomenuo, neki to koriste kako bi vozili sredinom puta.

„Ljudska glupost je fascinantna! Autoput je zatvoren zbog požara, imaš barem tri znaka koja ti to govore, formiran je koridor za hitne službe, a grupa debila prolazi po sredini puta. Iako ne možeš dalje jer je autoput zatvoren“, piše Nađi.

BONUS VIDEO Kako se u Hrvatskoj menjala klima u poslednjih 10 godina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar