Ursula von der Lajen Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Voljenog ponija Ursule fon der Lajen navodno je ubio vuk na njenom imanju u Nemačkoj. Predsednica Evropske komisije primila je u petak vest da je njenog ponija Doli (30) ubio vuk na njenom imanju u blizini Hanovera.

Lokalni gradonačelnik je za događaj okrivio državno ministarstvo životne sredine, dok je ministar pozvao savezne vlasti u Berlinu da pojednostave proceduru odstrela vukova koji se previše približe ljudima ili stoci.

„Cela porodica je užasno uznemirena vestima“, rekao je portparol Fon der Lajenove za medije. Ponija je ujutru otkrio muž predsednice Evropske komisije, prenosi RT.

Ursula von der Lajen Foto: EPA/UWE ANSPRACH

Bilo je nekoliko lokvi krvi koje bi mogle ukazivati na mučnu smrt, izvestio je HAZ, pozivajući se na komšije. Tačne okolnosti incidenta se još uvek istražuju od strane ministarstva poljoprivrede. U ograđenom prostoru pored mesta incidenta bio je još jedan konj sa ždrebetom. Oni navodno nisu povređeni.

Kristijan Bude, portparol Ministarstva za životnu sredinu u Hanoveru je rekao da je „vrlo verovatno krivac za napad vuk zbog obrasca ugriza“ i da su uzeti uzorci DNK još dva ponija u obližnjem Lehrteu, pre skoro dve nedelje.

Ursula von der Lajen Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Gradonačelnik Beinhorna Klaus Koeneke je rekao da žali zbog nesrećnog incidenta ali je za sve okrivio Budeovog šefa, ministra za životnu sredinu Donje Saksonije, Olafa Liesa.

PROČITAJTE JOŠ:

Oko 40 čopora vukova luta Donjom Saksonijom od avgusta, saopštilo je ministarstvo, pozivajući se na procene lokalnih lovačkih udruženja i opisujući životinje kao „nenametljive“.

Fon der Lajenova decenijama ima imanje u blizini Hanovera gde drži konje i ponije. Ona je mestu predsednice Evropske komisije od 2019. godine. Pre toga je bila ministarska u saveznoj vladi skoro 15 godina. Počela je od porodičnih poslova, pa je prešla na rad, a zatim na odbranu.

BONUS VIDEO: FBI u Trampovoj vili

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare